test

Tomas Tuhel novi selektor Engleske

Standard

16/10/2024

16:02

Engleska ima novog selektora – njemački stručnjak Tomas Tuhel i zvanično je preuzeo kormilo “Gordog Albiona”.

Tuhel je tako postao tek treći stranac na klupi Engleske, nakon Svena-Gorana Eriksona i Fabija Kapela, koji se nisu naročito proslavili.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Tuhel je osvajao titule sa Pari Sen Žermenom i sa Bajernom, osvojio je i Ligu šampiona sa Čelsijem, poznaje dobro prilike u engleskom fudbalu, ali sada će se prvi put oprobati u selektorskoj funkciji.

Engleski savez je sa Tuhelom potpisao ugovor na 18 mjeseci sa platom od 6.000.000 funti (nešto više od 7.000.000 eura) po godini.

„Veoma sam ponosan zbog ukazane mi časti da vodim reprezentaciju Engleske. Dugo osjećam ličnu povezanost s igrom u ovoj zemlji, a ona mi je već dala neke nevjerovatne trenutke. Ovo je ogromna privilegija, a prilika da radim sa posebnom grupom veoma talentovanih igrača je vrlo uzbudljiva“, kazao je Tuhel.

Entoni Beri biće Tuhelov pomoćnik, koji je već sarađivao sa Tuhelom u Čelsiju i Bajernu.

„Suštinski, željeli smo da angažujemo trenerski tim koji će nam dati najveće šanse da osvojimo neki veliki turnir i vjerujemo da smo uradili baš to. Fokus nam je na peharu Svjetskog prvenstva 2026. godine“, optimista je izvršni direktor engleskog Saveza Mark Balingem.

Li Karlsli će voditi ekipu u novembarskim utakmicama Lige nacija sa Grčkom i Irskom, potom će se vratiti na klupu mlade selekcije, a Tuhel preuzeti komandu i imati vremena da se pripremi za kvalifikacije za SP 2026.

Izvor (naslovna fotografija):

Tomas Tuhel

Ostavite komentar

Komentari (0)