test

Beograd: Avion hitno sletio, djevojka preminula

Standard

22/01/2024

17:34

Djevojka (20) iz Velike Britanije preminula je u Beogradu nakon što je avion kojim se vraćala u domovinu hitno sletio na Aerodrom Nikola Tesla, pišu srpski mediji.

Kako se navodi, ona se vraćala u domovinu nakon operacije želuca u Turskoj.

Iz avio-kompanije potvrdili su za portal Aero.rs da je avion, koji je letio od Istanbula do Londona, morao da sleti u Beograd jer je jednom od putnika pozlilo.

“Zdravlje i bezbednost naših putnika su prioritet, te je putnik napustio avion kako bi dobio hitnu medicinsku pomoć. Neverovatno smo tužni što čujemo da je putnik preminuo nakon lečenja i naše misli su u ovom trenutku sa porodicom”, naveli su iz kompanije WizzAir.

Djevojka je početkom januara sa momkom otputovala u Tursku, kako bi imala operaciju želuca, koju je platila oko 3.000 eura. Mlada djevojka se odlučila na ovaj potez jer je bila maltretirana zbog svoje prekomjerene težine, a nije željela da bude na podugačkoj listi čekanja u Britaniji, piše britanski Dejli mejl.

U Turskoj je operisana 5. januara, a tri dana kasnije rečeno joj je da je bezbjedno da vrati kući. Devojka i njen momak ukrcali su se u avion za London, ali je njoj nažalost pozlilo tokom leta, zbog čega je letilica hitno prizemljena u Beogradu, gdje je ona, uprkos svim naporima ljekara, preminula.

Ljekari u Beogradu su otkrili da joj je tokom intervencije u Turskoj presječeno tanko crijevo, što je dovelo do infekcije.

Tokom operacije morali su da uklone više od 10 centimetara tankog crijeva, ali je kod nje 9. januara došlo do srčanog zastoja, zbog čega je stavljena u indukovanu komu.

Četiri dana kasnije preminula je u bolnici u Beogradu.

Porodica mlade Britanke rekla je da nijesu znali da je planirala operaciju. Sve su saznali tek koji dan prije nego što je otputovala za Tursku i bili su veoma zabrinuti.

Njena sestra molila ju je da ne ide na operaciju zbog brojnih rizika. Majka je pokrenula akciju prikupljanja novca, kako bi tijelo preminule djevojke dopremili u Englesku.

“Kao malu su je stalno šikanirali jer je oduvijek imala problema sa viškom kilograma i mnogo joj je bilo teško zbog toga”, rekla je majka preminule djevojke za britanski Independent.

Ona objašnjava da nije znala za operaciju.

“Kada sam saznala već je bilo prekasno, ona je već bila u avionu. Imala sam neki loš osjećaj jer sam čula svakakve priče o Turskoj. Nikad nijesam htjela da se ovo dogodi mojoj ćerki”, rekla je majka preminule djevojke.

Izvor: Agencije
Izvor (naslovna fotografija):

UGC

Ostavite komentar

Komentari (0)