test

Srpski državljanin nožem ubo muškarca na pumpi u Sjevernoj Makedoniji

Standard

03/04/2024

14:13

Osnovno tužilaštvo u Đevđeliji saopštilo je da je pokrenulo postupak protiv državljanina Srbije koji se na benzinskoj pumpi u Josifovu ponašao nasilno i nožem ranio jednog muškarca.

Kako se navodi u saopštenju, srpski državljanin, koji je osumnjičen za krivično djelo „nasilje“, 31. marta je, u ranim jutarnjim časovima, izvršio „grubo nasilje nad licem u ugostiteljskom objektu na benzinskoj pumpi u Josifovu“, selu na jugu Sjeverne Makedonije.

„Dok su oštećeni i društvo od 15-20 ljudi, njegovih prijatelja, u restoranu proslavljali rođenje novorođenčeta, osumnjičeni je sjedeo za drugim stolom sa još jednom osobom. Njih dvojica su pod dejstvom alkohola počeli da lome, udaraju u televizor i prijete vlasniku objekta, koji ih je zamolio da odu jer su postali agresivni“, navodi đevđelijsko tužilaštvo.

Dodaje da su njih dvojica, „ogorčeni jer su izbačeni, otišli ​​iz zgrade do svog kamiona, nakon čega se osumnjičeni vratio do ulaza gdje se nalazio oštećeni, koji je u tom trenutku razgovarao telefonom“.

„Bez posebnog povoda i razloga, naleteo je na žrtvu i ubo ga nožem u lijevu stranu grudnog koša, nanevši mu ubodnu ranu. Osumnjičeni je odmah pobjegao, trčeći ka kamionu, ali su ga zaustavili ljudi koji su bili gosti u restoranu“, piše u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Đevđeliji.

Dodaje se da je osumnjičeni državljanin Srbije „nasiljem izazvao osjećaj nesigurnosti, opasnosti i straha i kod ostalih gostiju“.

Izvor: N1
Izvor (naslovna fotografija):

Robert ATANASOVSKI / AFP

Ostavite komentar

Komentari (0)