test

Jedan film prijeti da uzme SVE NAGRADE NA OSKARU 2024. GODINE

Standard

09/03/2024

13:32

Najveća noć u industriji zabave desiće se 11. marta kada ćemo saznati ko će otići kući sa zlatnom statuom. Oskar 2024. godine, 96. po redu održaće se u Dolbi teatru u Los Anđelesu, a program će voditi voditelj Džimi Kimel.

Oskar 2024. godine u broju nominacija predvodi pop-kulturni fenomen “Barbieheimer” tačnije ostvarenja rediteljke Grete Gervig “Barbi” i Kristofera Nolana “Oppenheimer” (Openhajmer) sa zbirno 21 nominacijom, tačnije Nolanov film ima 13, a Gervig 8.

Blokbasteri boriće se jedan protiv drugog u šest kategorija. Nekoliko glumica i glumaca važi za favorite, kao što je Lili Gledstoun za ulogu u filmu Martina Skorsezea, Davajn Džej Randolf za film “Holdovers” i Kilijan Marfi za “Openhajmera”.

Najbolji film – kladionice
Prema kladionicama najveću šansu za pobjedu, skoro sigurnu pobjedu, ima “Openhajmer” koji suvereno vodi na kladionicama, kako piše “Noethjersey”.

Na drugom mjestu za pobjedu je film grčkog reditelja Jorgosa Lantimosa “Poor Things”, a na trećem “The Holdovers”.

Evropski favoriti “Anatomija pada” i “Zona interesa” dijele četvrto mjesto na kladionicama. “Bioskopski milijarder” i “Barbie” za pobjedu su na petom mjestu po kladionicama.

Ostali nominovani filmovi u kategoriji “Najbolji film” koji imaju najmanje šanse za pobjedu idu ovim redoslijedom: “American Fiction”, “Killers of the Flower Moon”, “Maestro” i na kraju “Past Lives”.

Najbolji reditelj – kladionice

U kategoriji za najboljeg reditelja, nema iznenađenja, jer i ovdje za pobjedu vodi Kristofer Nolan, a za petama mu je opet Jorgos Lanitmos.

Najbolji glumac – kladionice

Jasno je da je “Openhajmer” najveći favorit ove godine, pa je po kladionicama Kilijan Marfi za glavnu ulogu favorit za pobjedu. Na drugom mjestu je fantastični Pol Điajmati za ulogu u “The Holdovers”.

Najbolja glumica – kladionice

Zanimljivo je da je na kladionicama favorit za pobedu Lili Gledstoun za “Killer of the Flower Moon”, a na drugom mjestu je Ema Stoun za “Poor Things”. Obe glumice su dobile podjednak broj priznanja na događajima koji su predhodili Oskaru – BAFTA, Izbor kritike, Zlatni globus itd.

Šta će se zaista desiti saznaćemo 11. marta.

Izvor (naslovna fotografija):

GETTY IMAGES

Ostavite komentar

Komentari (0)