test

Marija Šerifović za Standard OTKRILA: Neraskidiva emocija sa publikom u CG, MARIO dobar samo kada spava

Standard

02/04/2024

10:58

Piše: Milena Đergović

Posljednji intervju radile smo prije 18 godina za TV Atlas i nikada više, jer kumovski odnos pokvari taj profesionalni momenat koji mora da postoji između novinara i sagovornika. Na dobar dio pitanja mi je odgovorila sa “neću da ti odgovorim” ili “nemoj barem ti da me smaraš tim pitanjima”, na samo njoj svojstven šeretski način. Naravno, kao omađijana od kad je poznajem, vječito zabezeknuta nad njenim talentom i svime čime isijava, nikada je više nijesam dirala po tom pitanju.

Marija Šerifović, najbolja regionalna pjevačica neobjašnjivog dara, koja nikada takt jedan nije otpjevala a da nije emociju povukla iz svake svoje žile – što crnogorska publika jako dobro zna. U subotu, 6. aprila održaće veliki solistički koncert u okviru turneje “Dolazi ljubav”, u Bemax areni u Podgorici.

Nakon spektakularnog koncerta u Zagrebu, stiže i kod nas ta pjevačka gromada, evrovizijska pobjednica, mama četvoromjesečne prelijepe bebe Marija (zbog kojeg ne spava kao što je navikla), pa je možda baš zbog toga tako lako pristala da porazgovaramo za Standard, prije svega o tome što publiku očekuje na koncertu u subotu:

“Svakako da crnogorsku publiku očekuje odličan provod i ozbiljan spektakl. Ne bih da zvučim prozaično, ali moja publika, pa i oni koji su se kasnije upoznali sa mojom muzikom ili posljednim albumom, dobro znaju da ih na prvom mjestu čeka vrhunski koncert, a sve ostalo što je moj tim smislio je samo dopuna”, ističe Šerifović.

ĐERGOVIĆ: Da li sam dobro shvatila – po uzoru na najveće svjetske zvijezde, pažljivo je osmišljen svaki detalj turneje “Dolazi jubav” i koncerti u svim većim gradovima regiona će biti konceptualno isti?

ŠERIFOVIĆ: Pa na neki način će biti isti – u smislu da ćemo krenuti sa pjesmama sa novog albuma, a u piku koncerta, kad je atmosfera na vrhuncu, vratićemo se onim, da kažem, publici već godinama omiljenim pjesmama. Ali bilo bi pogrešno kada bih rekla da je koncert u svakom gradu isti – to svakako nije. Pa ja prva to ne bih voljela! Zaista se za svaki koncert posebno spremamo, posebno ga osmišljavamo i uvijek imamo neko iznenađenje, koje vam naravno neću otkriti sada.

ĐERGOVIĆ: Može li ekskluziva – Kojom pjesmom će početi koncert?

ŠERIFOVIĆ: „Drugačija”, naravno!

ĐERGOVIĆ: Tvoji pjevački počeci su dosta vezani upravo za Podgoricu i Crnu Goru, čak je jedna od prvih promocija prvog albuma bila baš u Podgorici, dok se par godina kasnije dogodila pobjeda na festivalu “Pjesma mediterana” u Budvi. Uvijek govoriš da naša publika i ti imate neku posebnu konekciju?

ŠERIFOVIĆ: Tačno! I uvjek me iznova ispuni taj osjećaj kada imam koncert u Crnoj Gori. Ima ta neka neraskidiva veza među nama, ta neka emocija, nešto što je u vazduhu i spaja nas… Važno mi je to i zato se uvijek iznova vraćam kod vas!

ĐERGOVIĆ: Redovno na koncertima zahvališ Crnoj Gori na 12 poena na Evroviziji…

ŠERIFOVIĆ: Hahahahahhahahahaha, pa jeste! Kako da se ne zahvalim? To su lijepe emocije i lijepa sjećanja. Meni je to tada veoma značilo, sve to što je tada bilo u vezi Evrovizije me je odredilo kao pjevača. I sada ću opet da vam se zahvalim.

ĐERGOVIĆ: Svakog ljeta posjetiš Crnu Goru barem na nekoliko dana. Koje ti je najdraže mjesto za odmor u našoj zemlji?

ŠERIFOVIĆ: Tamo gdje si ti, šalim se…a zapravo se i ne šalim. Za gradove se vezujem prema ljudima, mojim ljudima, koji žive u njima. To mi je važno. Ono što tada dijelimo. Mnogo prijatelja imam u Crnoj Gori i svaki grad, od primorja do sjevera, ima svoju magiju zbog mojih koji su tu.

Foto: Edvin Kalić i Miomir Milić
Foto: Edvin Kalić i Miomir Milić
Foto: Edvin Kalić i Miomir Milić
Foto: Edvin Kalić i Miomir Milić

ĐERGOVIĆ: Da li je pjesma “Dolazi ljubav”, posvećena sinu Mariju, po kojoj turneja nosi ime, tvoja omiljena pjesma sa albuma?

ŠERIFOVVIĆ: To je moja najvažnija pjesma. Ne samo na ovom albumu, već kao simbolika najvažnijeg događaja u mom životu. To je moj prvi poklon Mariju, moja čista emocija njemu izražena kroz pjesmu.

ĐERGOVIĆ: Da li Mario reaguje na tvoje pjesme, da li mu ih puštaš, pjevaš?

ŠERIFOVIĆ: Mario reaguje na moj glas, a trudim se da mu pjevam što više, jer mu to veoma prija. Možda je sada fokus više na nekim dječijim pjesmama, ali ne brinite, vremenom će savladati cijeli mamin repertoar.

ĐERGOVIĆ: Nećemo da krijemo da je nevjerovatno lijepa i dobra beba. Ko je više zaljubljen u njega, Verica ili ti?

ŠERIFOVIĆ: Ijao…. Verica je opčinjena potpunom i ta emocija je obostana. Mario i ona imaju neku nevjerovatnu vezanost i baš mi je puno srce kada ih gledam zajedno. A sad….jeste divan i najdivniji, ali to valjda svi mislimo za svoju djecu. I dobar je…osim kad ne spava…

ĐERGOVIĆ: Šta ti najlepše a šta najteže pada u prvim roditeljskim danima?

ŠERIFOVIĆ: Taj mir, kada ga zagrlim, kada me preplavi njegov bebeći miris, to vrijeme samo moje i njegovo. A najteže, pa vjerovatno kao i svima – od nekog straha kada dobijete prvo dete, neprospavanih noći, učenja mnogih stvari…. ali vjerujem svima vama kada kažete da se i to vremenom zaboravi.

ĐERGOVIĆ: Javno si se zahvalila prijateljima koji su čuvali tvoju tajnu i podržavali te kroz čitav proces surogatstva i prosto je nevjerovatno kako vijest o tome nigdje nije procurjela više od godinu dana…

ŠERIFOVIĆ: Ma, nema tih riječi kojima mogu da im se u potpunosti zahvalim. Samo oni i ja znamo šta smo sve zajedno prošli, koliko neprospavanih noći, donošenja velikih odluka. Uh, za tri života ne bih mogla svima da vam se zahvalim što ste bili uz mene tada!

ĐERGOVIĆ: Da li si svjesna influensa i vjetra u leđa koji si dala drugim ženama koje su gorjele nad željom da skupe hrabrost i pokušaju da dobiju dijete putem surogatstva?

ŠERIFOVIĆ: Pa sve više jesam. I ranije sam bila veoma aktivna u komunikaciji sa onima koji me prate na mrežama, a sada vrlo često dobijam pitanja u vezi surogat materinstva, od toga kako sam donela tu odluku, do proceduralnih tema. I trudim se da svima odogovorim i pomognem, baš zato što znam kako je meni bilo i koliko sam imala nedoumica i pitanja tada. Drago mi je ako sam makar jednoj ženi, jednom paru, pomogla da se osmjeli.

ĐERGOVIĆ: Vjerujem da ti je potpuno promenjen pogled na svijet od kad si majka. Postoji li neko novo saznanje koje to potpuno potvrđuje?

ŠERIFOVIĆ: Možda najviše taj osećaj brige i stalne strepnje. To je definitivno nešto što dođe uz rođenje djeteta.

Koncerti Marije Šerifović izazivaju kolaps u organizmu od navale emocija koje izazivaju i njene pjesme i vanvremensko izvođenje.

Bemax arena biće u subotu vulkan najrazličitijih osjećaja, koje samo može da pokrene čisto, nesebično davanje na sceni, što Mariji ide prirodno. Jer, nikad nije bila fejk. Svi, ona ne. Drugačija. Od svih.

Čitaoci koji danas kupe kartu imaće priliku da se druže sa Marijom na generalnoj probi.

  • karte su dostupne na http://gigstix.me/sve-ulaznice/6-koncerti/1037-marija-serifovic-podgorica-06-april-2024
Izvor (naslovna fotografija):

Marija Šerifović; Edvin Kalić i Miomir Milić

Ostavite komentar

Komentari (0)