test

Brđanin u Skoplju: Dogovorena saradnja oblasti kriminalističko-obavještajne djelatnost

Standard

22/02/2024

19:15

Direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin, boravi u posjeti Sjevernoj Makedoniji, gdje je danas, u prostorijama tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova održan sastanak sa direktorom Biroa za javnu bezbjednost, dr. Sašom Taševskim. Tokom susreta, dogovorena je međusobna podrška policija Crne Gore i Sjeverne Makedonije u značajnim oblastima.

Obje delegacije su, kako je navedeno u saopštenju policije, na početku susreta istakle, izuzetno prijateljske odnose i uspješnu saradnju policijskih službi dvije zemlje u svim oblastima od obostranog interesa.

Iz Uprave policije su kazali da današnji susret rezultirao je konkretnim prijedlozima buduće saradnje u oblasti kriminalističko-obavještajne djelatnosti, borbe protiv narkotika, ciljanih potraga i realizacije zajedničkih obuka specijalnih jedinica policije dvije zemlje.

“Osim navedenog, dogovoren je i nastavak kontinuirano dobre saradnje tokom turističke sezone, u okviru koje tokom ljetnjih mjeseci policijski službenici Republike Sjeverne Makedonije pružaju podršku svojim crnogorskim kolegama na jugu Crne Gore”, naveli su iz UP.

Dodaje se da u okviru današnje posjete Brđanin je bio u prilici i da obiđe specijalne jedinice MUP-a Sjeverne Makedonije i da zajedno sa direktorom Biroa za javnu bezbjednost dr. Tasevskim položi cvijeće na spomen-ploču poginulim pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice TIGAR.

Izvor (naslovna fotografija):

Brđanin u Skoplju/ Uprava policije

Ostavite komentar

Komentari (0)