test

CEDIS partijskim vojnicima DEMOKRATA rješava stambena pitanja?

I. Đoković

11/06/2024

13:47

Državno preduzeće CEDIS koje je do 2021. godine bilo primjer uspješnog poslovanja, prethodne dvije godine bilježi gubitke,od kako njim upravljaju kadrovi Demokrata. Da je situacija odavno već izmakla kontroli govori i podatak da je zbog poslovanja i odnosa menadžmenta unutar te kompanije Specijalno državno tužilaštvo formiralo predmet i sprovodi istragu. No, najnoviji primjer koji dolazi iz tog preduzeća pokazuje da Demokrate mnogo ne mare za aktivnosti SDT-a jer su uputili poziv za rješavanje stambenih pitanja u CEDISU i to samo za članove menadžmenta i zaposlenih od posebnog značaja!

Iako svakodnevno možemo čuti i vidjeti hvalospjeve iz redova Demokrata kako su oni neprikosnoveni borci protiv korupcije, aktivnosti njihovih funkcionera koji upravljaju CEDISOM, a protiv kojih je SDT pokrenulo istragu ih demantuju.

Državno preduzeće koje prvi put u istoriji svog postojanja bilježi milionske gubitke dovedeno je u ozbiljnu finansijsku krizu, no za to mnogo ne mare kadrovi Demokrata u toj firmi, pa su prije neki dan objavili javni poziv za rješavanje stambenih pitanja i tako nastavili sa već dobro razvijenom praksom.

Naime, menadžment CEDIS je uputio poziv za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u tom preduzeću, ali ne bilo kakvih zaposlenih, već onih u menadžmentu i onih zaposlenih od posebnog značaja!

Nevjerovatno zvuči podatak da je za dobijanje stana potrebno svega dvije godine staža, čime se očigledno favorizuju partijski kadrovi, koji će sada dobiti novu nagradu u vidu rješavanja stambenog pitanja!

Tako je sada nakon masovnog zapošljavanja robine i prijatelja Demokrata došlo na red i rješavanje stambenih pitanja onih koji su se u tom preduzeću zaposlili po političkoj pripadnosti.

Demokrate su prema dostupnim podacima zajedno sa DF-om u 2021.godine zaposlili čak 300 ljudi, koji su politički pripadnici tih partija.

No, prema novoj sistematizaciji broj novih radnika uvećan je za čak 626, dok po toj istoj sitematizaciji postoji 18 koordinatora koji su zaposlni po ugovoru o djelu bez sistematizovanih radnih mjesta za to.

Nova sistematizacija donijela je čak 150 menadžerskih pozicija, što je znatno više u odnosu na prije. Fizičkih radnika čak 60, higijeničarki 25, portira 15, referenata za vozni park isto 15.

Zbog ovakvih partijskih zloupotreba državnih resursa DPS je podnio krivičnu prijavu, po kojoj, iako je prošlo skoro dvije godine SDT nije preduzelo ništa, kao što konkretno povodom ovog slučaja nijesu ni odgovorili na pitanja portala Standard.

Izvor (naslovna fotografija):

ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)