test

Otvorene nominacije za nagradu Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek za 2023.

Standard

03/04/2024

12:27

Vijeće za regionalnu saradnju i Savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije nagrađuju pojedinca ili organizaciju za njihov doprinos regionalnoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi tokom 2023.

“Vijeće za regionalnu saradnju i Savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije sa zadovoljstvom vas pozivaju da nominujete organizaciju ili pojedinca iz Jugoistočne Evrope za nagradu Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek za 2023. godinu”, navodi se u saopštenju,.

Nominacije su otvorene do 2. maja 2024. godine.

“Stručni žiri će odlučiti o dobitniku nagrade na osnovu određenih kriterija koje nominovana osoba, odnosno organizacija mora ispuniti a koji su dostupni na sljedećem LINKU. Dobitnik nagrade, ko je značajno doprinio unapređenju regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi tokom 2023. godine, vođen evropskim vrijednostima i principima, mora prisustvovati svečanosti na kojoj će mu nagrada biti uručena”, ističe se u saopštenju.

Dobitnik će primiti finansijsku nagradu, čiji je pokrovitelj Savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije, u iznosu od 10.000 eura na svečanosti koja će se održati u sklopu godišnjeg sastanka Vijeća za regionalnu saradnju u junu u Skoplju.

Nagrada će, između ostalog, doprinijeti i većoj vidljivosti rada i doprinosa njenog dobitnika. Među prethodnim laureatima su Sarajevo Film Festival, Exit Festival, No Borders Orchestra i mnogi drugi.

Više informacija o uslovima za nominaciju, postupku odabira, nagradi, prethodnim laureatima i slično možete pronaći na Regional Cooperation Council | Champion of Regional Cooperation Dr Erhard Busek Award.

Šampion regionalne saradnje je godišnja nagrada koju je Vijeće za regionalnu saradnju uvelo u februaru 2013. godine povodom svoje pete godišnjice. U saradnji sa Saveznim ministarstvom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije, naziv nagrade je 2022. godine promijenjen u Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek, čime je posthumno odata počast Buseku koji je bio specijalni koordinator Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu, prethodnika Vijeća za regionalnu saradnju, ali i veliki pobornik Zapadnog Balkana, kao i strastven zagovornik integracije regiona u Evropsku uniju.

Izvor (naslovna fotografija):

Savjet za regionalnu saradnju (RCC)

Ostavite komentar

Komentari (0)