test

Šćekić na “aparatima”: Ministar sporta bez čestitke rukometašima, instagram ministarstva samo za vjernike i svještenstvo SPC

I. Đoković

17/01/2024

09:23

Ni dan nakon velike pobjede rukometaša Crne Gore na Srbijom u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj, čestitku rukometašima nije uputio ministar sporta i mladih Dragoslav Ščekić. Čestitku se nisu udostojili poslati ni putem zvaničnog naloga ministarstva na društvenoj mreži Instagram, koji su uredno zloupotrijebili da čestitaju Božić vjernicima SPC uz propratne fotografije ministra Šćekića sa crkvenim velikodostojnicima uz riječi ispisane u desetercu.

Ministar Šćekić ni dan nakon velike pobjede rukometaša Crne Gore očigledno ne smatra za shodno da čestita rukometašima Crne Gore veliku pobjedu nad Srbijom na Evropskom prvenstvu. Iako ova pobjeda nije mogla da odvede naše ‘lavove’ u drugu fazu takmičenja, ona je izuzetno bitna jer omogućava mnogo lakšeg protivnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Izgleda da ta informacija ili nije stigla do resornog ministra Ščekića ili je on smatra nebitnom pa stoga nije ni našao za shodno da čestita rukometašima. No, u zemlji koja ima svega 600.000 stanovnika samo učešće na velikim takmičenjima je podvig, a kamoli kad se pobjedi favorizovani protivnik, pa bi to samo po sebi bilo dovoljno da se uputi čestitka.

No, izgleda da je ministar Ščekić zaboravio čega je ministar, jer za koga god da je navijao, dužnost funkcije koju obavlja mu nalaže da čestita sportistima zemlje u kojoj je ministar sporta.

Screenshot kako jutros izgleda Instagram nalog Ministarstva sporta

Ipak, ministar je prije desetak dana ‘zaboravivši’ da je ministar sporta, a ne vjera, čestitao Božić vjernicima SPC sa propratnim fotografijama, gdje pozira u društvu episkopa Budimljansko-Nikšićkog Metodija. Nije Šćekić mogao da propusti priliku da zloupotrijebi ni zvanični nalog Ministarstva sporta i da u dahu i desetercu čestita Božić.

No, kako je tad bio revnosan, sad kad treba da radi svoj posao i bude ministar sporta i čestita reprezentaciji svoje države, od njega i objava na zvaničnom nalogu na društvenim mrežama Ministarstva sporta ni traga ni glasa.

Možda da je rezultat bio obrnut i da je Srbija slavila, Šćekić bi toj državi čestitao veliku pobjedu, poželio im uspjeh u drugoj fazi Evropskog prvenstva, a našoj reprezentaciji tek uzgred onako čestitao na velikoj borbi, ovako mu ostaje da stisne zube i muški odćuti.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)