test

(VIDEO) IZGUBLJENI U PREVODU: Ministar turizma Martinović zatečenim tur operatorima držao govor na tečnom crnogorskom jeziku – DA GA SVI RAZUMIJU

I. Đoković

08/03/2024

12:16

Video snimak govor ministra turizma Vladimira Martinovića na sajmu u Berlinu postao je viralan na društevnim mrežama.

Snimak koji su podjelili korisnici i na Fejsbuku i na platformi X pokazuje kako se ministar Vladimir Martinović obraća njemačkim tur operatorima na crnogorskom jeziku, mada u njegovom slučaju to može biti i srpski.

Blago rečeno šokirani i zatečeni njemački tur operatori su ispratili govor ministra iz kog nisu razumjeli ama baš ništa.

Dosadašnja praksa je bila da se ministar partnerima obraća na engleskom jeziku jer je makar elementarno da ministar poznaje enegleski jezik, a pogotovo ministar turizma.

No, kako Martinović očigledno ne govori taj strani jezik, iz ministarstva nisu našli za shodno da obezbjede prevod uvaženim partnerima, ostavljajući ih tako na milost i nemilost neznanju detalja o čemu ministar priča.

Ipak iz resornog ministarstva godinama unazad prevod nisu obezbjeđivali jer su se ministri ma koliko kratko ipak partnerima – tur operatorima obraćali na nekom stranom jeziku.

Tako su i sa ovom praksom raskrstili otkad je Martinović izabran na mjesto ministra turizma, a posjetioci sajma turizma van našeg govonog područja nek se snađu.

Ovakvim nastupom se postavlja pitanje koliko su nam stvarno bitni nastupi na sajmovima turizma po Evropi i da li ono što je od velike važnosti za crnogorsku privredu, a turizam to svakako i da li jedan ministar može sebi da dozvoli da se važnim gostima obrati na ovakav način.

Poruku su dobili ali su ostali izgubljeni u prevodu, a odgovor koliko su ga razumjeli vidjećemo za par mjeseci kad turistička sezona krene.

Izvor (naslovna fotografija):

Vladimir Martinović

Ostavite komentar

Komentari (0)