test

PARTIJSKA ZAPOŠLJAVANJA U AD MARINA BAR: ”Pola” gradskog SNP odbora dobilo radno mjesto, javni oglas za savjetnika raspisan na tri dana!

I. Đoković

20/03/2024

09:17

Praksa partijskog zapošljavanja u državnim kompanijama, što po dubini što po širini ne jenjava, pa je tako u preduzeću AD Marina Bar zapošljeno više od deset članova barskog odbora SNP-a koji su se našli na listi za odbornike. Osim kandidata za odbornike po prijateljskoj i rodbinskoj linij popunjeno je još desetak rukovodećih menadžerskih mjesta, saznaje nezvanično portal Standard.

Kao što je portal Standard već pisao direktor AD Marina Bar i predsjednik barskog odbora SNP-a Željko Stojović zaposlio je svog partijskog potpredsjednika Rajka Ljubenka prošlog juna, a u periodu do marta 2024. godine nastavio je sa partijskim rodbinskim zapošljavanjima u ovom preduzeću.

Tako je Stojović pozapošljavao veliki broj ljudi koji su bili na odborničkoj listi SNP-a za lokalne izbore u Baru.

B.M peti na listi odbornika SNP Bara,
K.S., dvadeseta na listi odbornika SNP Bara,
Đ.B, lista odbornika SNP Budva,
V.N., dvadesetsedmi na listi odbornika SNP Bara,
D.V., četvrti na listi odbornika SNP Bara, član revizorskog odbora Marine Bar,
L.M., lista odbornika SNP Bara deseti na listi, član odbora dir. Marine,
R. S., lista odbornika SNP Bar dvadesetčetvrta na listi

Osim ove liste Stojović je zaposlio i poveći broj rođaka, i prijatelja koji su takođe dobili rukovodeća i menadžerska mjesta u AD Marina Bar.

Da praksa političkog zapošljavanja u toj kompaniji ne prestaje prema nezvaničnim saznanjima portala Standard, pokazuje i nvi oglas koji je ta kompanija raspisala za mjesto Savjetnik/ca izvršnog direktora društva za razvoj i bezbjednost.

Povezani članci

Iako je javno oglas uredno raspisan rok prijave je svega tri dana iako je po zakonu rok za prijavu minimum osam dana!

Prema nezvaničnim saznanjima Standarda, ovu poziciju će pokrivati D.P. iz SNP-u prijateljskog gradskog odbora GP URA, uprkos činjenici da on nema potrebne kvalifikacije za obavljanje ovog posla, pogotovo što po vokaciji nema dodirnih tačaka sa pomorstvom.

No, to očigledno ne smeta direktoru AD Marina Bar Željku Stojoviću da bez obzira na kvalifikacije potrebne za pojedine pozicije na ta mjesta postavlja ljude većinom po političkoj i rođačkoj liniji.

Povodom ovog ali i ostalih partijskih zapošljavanja portal Standard je poslao pitanja AD Marini Bar, međutim od njih nijesmo dobili nikakav odgovor.

Izvor (naslovna fotografija):

AD Marina Bar

Ostavite komentar

Komentari (1)

Mila K

24 Jun. at 08:48

Kako ono spajić dritan mikijelj “vraćanje luke građanima” ima svoju pravu realizaciju- besprizorne neznavene partije.