test

Povećati broj direktnih letova sa UAE, raditi na promociji destinacija

Standard

22/10/2024

15:26

Neophodno je povećati broj direktnih letova tokom čitave godine ali i realizovati brojne mogućnosti za saradnju i projekte, kao i obostranu promociju turističke destinacije, zaključak je današnjeg susreta ministarke turizma Simonide Kordić sa otpravnikom poslova ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata Jusefom Almazroueijem.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz tog vladinog resora, konstatovano je da je u prethodnom periodu ostvarena uspješna bilateralna saradnja, ali i da postoji veliki prostor za poboljšanje u oblasti turizma, za šta je važna dobra avio povezanost.

Tokom sastanka razmatrane su investicione mogućnosti i ključne oblasti za saradnju između Crne Gore i UAE, s ciljem daljeg unapređenja ekonomske razmjene i privlačenja stranih investicija u crnogorsku privredu.

„Želimo da razvijamo turizam na održiv način. To, između ostalog, znači da je naš cilj da ne izgubimo autentičnost crnogorskog proizvoda, koju vidimo i kao komparativnu prednost, a da istovremeno modernizujemo našu ponudu i prilagodimo je potrebama savremenog turiste“, poručila je Kordić.

Konstatovano je i da je neophodno povećati broj direktnih letova tokom čitave godine, ali i realizovati brojne mogućnosti za saradnju i projekte, kao i obostranu promociju turističke destinacije.

“Imate divnu zemlju, bogatu prirodu, i mnogo potencijala. Biće nam drago da budemo partneri u daljem razvoju i napretku Crne Gore”, kazao je Almazrouei.

Povezani članci

Iz ministarstva su naveli da je obostrano izražena spremnost za nastavak partenerstva u budućnosti, koja će značiti i eventualno potpisivanje Memoranduma o saradnji.

Ostavite komentar

Komentari (0)