test

Rajnke: EmpowHer platforma važna za ekonomsko osnaživanje žena

Standard

09/10/2024

09:28

Američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke istakla je na događaju ``I EmpowHer Business Forum``, organizovanom juče u Naučno-tehnološkom parku Crne Gore, važnost pokretanja prve e-commerce platforme u Crnoj Gori namijenjene isključivo preduzetnicama, naglašavajući da ovaj projekat predstavlja ključni korak u osnaživanju žena u ekonomskom sektoru.

Rajnke je izrazila zadovoljstvo što platforma EmpowHer omogućava ženama da razvijaju poslove koji će doprinijeti razvoju crnogorske ekonomije i zajednice u cjelini.

Forum, u organizaciji NVO Centar za omladinsku edukaciju, u ime kojeg su se obratili projektna menadžerka Jelena Kavarić i direktor Jugoslav Radović, okupio je predstavnike biznis sektora, državnih institucija, civilnog i akademskog sektora, a centralna tačka događaja bila je promocija nove platforme EmpowHer na kojoj preduzetnice mogu prodavati svoje proizvode i usluge, na kojoj je već registrovano više od 30 korisnica koje prodaju odjeću, nakit ili nude usluge, sa ciljem da se stimuliše njihov veći angažman u legalnom biznisu.

Vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za unapređenje konkurentnosti privrede Anđela Gajević istakla je značaj ženskog preduzetništva ne samo za rodnu ravnopravnost, već i za povećanje BDP-a Crne Gore. Ona je naglasila važnost kreiranja poslovnog ambijenta koji podržava žene u ostvarivanju svojih preduzetničkih ideja.

Predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić, ukazala je na važnost platforme EmpowHer u rušenju rodnih barijera i unapređenju ženskog preduzetništva, dok je Jasna Pejović, osnivačica IT kompanija, podijelila svoje iskustvo u preduzetništvu.

Događaj je zatvorio menadžer u Naučno-tehnološkom parku Radivoje Drobnjak, koji je predstavio tehničke i praktične aspekte platforme i njene prednosti za korisnice.

Ostavite komentar

Komentari (0)