test

Advokat iz Budve uhapšen zbog sumnje da je oprao 2,6 miliona eura

Standard

03/04/2024

12:16

Advokat Dimitrije Dapčević iz Budve uhapšen je zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela i oranje novca u iznosu od 2,6 miliona eura.

“Na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su lišili slobode D.D. advokata iz Budve”, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

On je uhapšenzbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u iznosu od ukupno 2.600.000 eura.

“Osumnjičeni će biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku”, kazao je Radonjić..

Ostavite komentar

Komentari (1)

Đejesdt

03 Apr. at 15:45

Izgleda da u ovoj državi se nijedan kriminalac ne može uhapsiti bez EUROPOL i Milo Božović je jade radio po CG a pogotovo oko izbora u NK i privođen i utvrđena odgovornost, ali ga niko nije mogao uhapsiti? Kad će EUROPOL zakucati na vrata najvećih kriminalaca u CG kao što su Marko Carević, Daka Davidović, Radomir Baćović, R. Radulović i mnogi drugi? Izgleda da svi oni koji su litijali po CG, a koji sada četnikuju mogu u ovoj državi učiniti bilo koje krivično djelo a da za to ne odgovaraju i još pri tom da su u samom vrhu vlasti, osuđeni prvostepenom presudama kao što su Mandić i Knežević a sada trenutno odlučuju o svemu i svačemu u CG a pogotovu veliki četnik iz Krnje Jele Mandić. Dokle će njih dvojica ponižavati i pravosuđe, uticati na sudstvo i tužilaštvo i donošenje svih relevantnih odluka u ovoj državi? Dokle će Mandić i Knežević provocirati vaskoliki crnogorski narod?