test

Kotor: Policija pronašla pištolj, pušku i municiju nakon požara

Standard

13/06/2024

14:42

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti `Jug`, Odjeljenja bezbjednosti Kotor su sprovodeći aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu, kod Kotoranke R.M. pronašli vatreno oružje.

“Policijski službenici su postupajući po prijavi lica da je na pomoćnom objektu porodične kuće u mjestu Dobrota izbio požar, došli i do operativnih saznanja da se u porodičnoj kući u vlasništvu R.M. iz Kotora, nalazi vatreno oružje u ilegalnom posjedu. R.M. je policiji predala vatreno oružje – pištolj, marke Luger, sa sedam komada pripadajuće municije kalibra 9 mm. U okviru istih aktivnosti, policija je u prostoriji pomoćnog objekta na kom je izbio požar pronašla i vatreno oružje – pušku, nepoznate marke, sa djelimično vidljivim serijskim brojem”, navodi policija.

O događaju je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je naložio da se protiv R.M. podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Po nalogu tužioca, lice mjesta je fotografisano a policija je oduzela predmetno oružje koje će biti upućeno na trasološko i balističko vještačenje.

Foto: UP
Izvor (naslovna fotografija):

UP

Ostavite komentar

Komentari (0)