test

Lješković bodežom i pesnicama nasrnuo na sugrađanina

Standard

18/06/2024

13:18

Kotorsko Osnovno tužilaštvo kolegama u podgoričkom Višem državnom tužilaštvu proslijedilo je spise predmeta formiranog nakon što je u hodniku Odjeljenja za forenzičko-sudsku psihijatriju u Dobroti, prije četiri noći, pritvoreni Nikšićanin Radoš Lješković prvo improvizovanim bodežom, a potom i pesnicama, nasrnuo na sugrađanina, takođe pritvorenog Mitra Vučinića.

avladaju Lješkovića i od njega otrgnu Vučinića…

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da se incident dogodinu 14. juna oko 21 sat, na Odjeljenju za forenzičko-sudsku psihijatriju, na kom su oba pritvorenika smještena odlukom sudova.

Lješković, višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, uhapšen je 4. juna u Nikšiću, nakon četrdesetodnevnog bjekstva. Prethodno, 25. aprila pobjegao je sa Odjeljenja za forenzičko-sudsku psihijatriju u Dobroti.

Uhapšen u Nikšiću, u stanu bezbjednosno interesantnog lica Željka Jokovića, u Trebješkoj ulici.

Iako je taj Nikšićanin prethodno pobjegao iz ustanove u kojoj nije bio svojom voljom, već odlukom suda, nikšićko tužilaštvo Lješkovića je tada teretilo samo za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Iz tog tužilaštva “Vijesti” su tada uputili da od njihovih kolega iz Kotora potraže odgovore o eventualnom krivičnom progonu Lješkovića i za krivično djelo bjekstvo lica lišenog slobode.

Kotorski tužioci, međutim, danima ne odgovaraju na ta pitanja.

Iz ODT-a Nikšić nakon hapšenja Lješkovića i Jokovića kazali su za “Vijesti” da je postupajući tužilac dao nalog službenicima policije da prikupe potrebna obavještenja, nakon čega će, kako tvrde, odlučiti da li su u radnjama Jokovića ostvareni elementi krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Nema odgovora iz bolnice

Iz Specijalne bolnice za psihijatriju u Dobroti nijesu juče odgovorili na pitanja “Vijesti” da li su pretresom Lješkovićeve sobe pronašli bonsek i specijalnu žicu, ali ni da li je Lješković ponovo, u nedjelju veče i juče tokom dana, nasrtao na Vučinića.

Prema saznanjima “Vijesti”, dobijenim iz te zdravstvene ustanove, Lješković i još jedan pritvorenik divljali su u nedjelju veče, pokušavajući da se domognu Vučinića.

Navodno, taj Nikšićanin juče je ponovo povrijeđen.

Izvor: Vijesti
Izvor (naslovna fotografija):

Facebook

Ostavite komentar

Komentari (0)