test

Mašković: Napadi na političare opozicije produkt retrogradnih politika 42. i 43. Vlade

Standard

24/04/2023

11:42

Napad na poslanika DPS-a Jevta Erakovića, kao i drugi napadi koji se dešavaju na političare opozicije, produkt je retrogradnih politika 42. i 43. Vlade, ocijenio je odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

On je u emisiji “Pressing” Gradske TV istakao da je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović “sklon da ljudima crta mete”.

“Ovo je produkt crtanja meta. Ljudi koji se bave politikom moraju da razmišljaju da li će njihova bezbjednost biti ugrožena zato što u Skupštini iznose političke stavove”, ocjenjuje Mašković, dodajući da i prijetnje na društvenim mrežama predstavljaju veliki problem.

Pozvao je političare da se uzdrže od etiketiranja i crtanja meta. Mašković ocjenjuje da je uloga Crkva Srbije u Crnoj Gori postala uobičajena pojava. Ističe da vjerske zajednice u Crnoj Gori već neko vrijeme nijesu na istoj ravni.

“Ni SPC, ni bilo koja druga vjerska zajednica ne bi trebala da se miješa u izborne procese. Mi imamo priliku da vidimo i da sveštena lica gostuju po ozbiljnim političkim emisijama sa političarima u studiju, što je prepoznala Evropska unija i naši zapadni partneri koji su pokušali da nam kažu da to nije dobro”, navodi Mašković.

Podsjeća da Vlada u tehničkom mandatu radi duže nego što je radila u redovnom.

“Raspuštena Skupština usvaja više zakonskih i podzakonskih akata nego što je to radila za vrijeme regularnog mandata”, napominje Mašković i dodaje da je problematično što nemamo zakone o Vladi i Skupštini koji bi regulisali takve situacije.

“Zbog toga imamo pravne vratolomije. Potpuna je pravna besmislica da se poništava Ukaz predsjednika države koji je stupio na snagu prije mjesec dana”, smatra Mašković.

Očigledno je, kaže, da određene partije u okviru tzv. 30-avgustovske većine imaju strah od izbora zakazanih za 11. jun.

“Svjesni su, pogotovo URA i SNP, da zajedno vjerovatno ne mogu preći cenzus. I tu nastaje problem”, navodi Mašković i dodaje da aktuelna vlast, iz straha od rezultata, nastoji da pronađe mehanizam kako bi odgodila datum vanrednih parlamentarnih izbora.

Komentarišući najave predsjednice Skupštine Glavnog grada Jelene Borovinić-Bojović, Mašković kaže da najavljeni politički revanšizam govori dosta, kao i izjava predsjednika države Jakova Milatovića koji je rekao da će biti partijskog zapošljavanja.

“Što se tiče Gradske TV, vidim da je to tema broj 1, jer se pokušava zarobiti ozbiljan medij i nadam se da im to neće poći za rukom. Očigledno im se uređivačka politika ne dopada i sada nastaje borba ko će preuzeti Gradsku TV, kako bi uspio da uređivačku politiku kanališe na način na koji njima odgovara”, poručuje Mašković i dodaje da će opozicija biti brana svemu što će uslijediti nakon preuzimanja lokalne vlasti u Podgorici.

Izvor (naslovna fotografija):

Miloš Mašković

Ostavite komentar

Komentari (0)