test

Nikšić: Oduzete cigarete i duvan, podnešene krivične prijave protiv četiri osobe

Standard

12/07/2023

14:06

Pregledom 11 objekata na teritoriji Nikšića oduzeto je ukupno 47,5 kilograma duvana, 1.051 paklica cigareta raznih brendova, i 1.240 komada ručno pravljenih cigareta, ukupne vrijednosti oko 7.750 eura. Akciju su sproveli pripadnici Uprave policije u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina. Kako je saopšteno iz UP, protiv četiri osobe podnešene su krivične prijave, a prekršajna protiv jedne.

Povezani Članci

“Sa preduzetim aktivnostima upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji se izjasnio da se u radnjama V.D., M.G., L.M. i S.Č. stiču elementi krivičnog djela nedozvoljena trgovina i protiv njih su podnijete krivične prijave u redovnom postupku”, navodi se u saopštenju.

Kažu da su zajedničke aktivnosti službenika Uprave policije i službenika Uprave prihoda i carina u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom  jedan od primjera sistemskog pristupa-sinhronizovanog djelovanja odnosno mehanizma u borbi protiv kriminala koje nastavljaju kontinuitet u cilju suzbijanja sive ekonomije, nedozvoljene trgovine i svakog drugog nezakonitog djelovanja.

Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: UP

Ostavite komentar

Komentari (0)