test

Racija u lokalu u Podgorici: Pronađen kokian, marihuana i ekstazi

Standard

22/01/2024

14:11

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ''Centar'' – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, u subotu veče su izvršili operativno – taktičku radnju ''Raciju'' u jednom ugostiteljskom objektu, kojom prilikom su pronašli i oduzeli različite vrste narkotika.

“U noći između 20. i 21. januara podgorička policija je tokom racije u jednom ugostiteljskom objektu kontrolisala L.B. (22) i M.P. (22), u čijoj blizini je pronađeno odbačeno pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

Od njih su prikupljena obavještenja, a po nalogu tužioca biće izvršena vještačenja, nakon kojih će se taj tužilac izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela”, saopštila je Uprava policije. 

Takođe, kako navode, policija je prikupila obavještenja od D.D. (24) i B.K. (23), na čijem stolu je pronađeno pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je kokain, te o događaju obavijestila državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Pogorici.

“Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da predmetna opojna droga pripada D.D., te je protiv njega podnijeta prekršajna prijava shodno Zakonu o sprečavanju zloupotreba droga.

Osim toga, u istom objektu je S.K. (19), tokom aktivnosti koje su sprovodili službenici poliicje, od sebe odbacio pakovanje u kojem se nalazilo 27 komada tableta sintetičke droge ekstazi, a kod njega je pronađeno i pet pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. S.K. je, po nalogu nadležnog tužioca, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nadalje, 21. januara, podgorička policija je, po naredbi nadležnog suda, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.K., kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 46 pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuane – težine oko 82 grama, jedan tzv. džoint i vaga za precizno mjerenje”, piše u saopštenju. 

Ostavite komentar

Komentari (0)

POVEZANI ČLANCI