test

Šaranović: Materijalni dokazi upućuju da su uhapšeni policijski službenici uzimali novac od putnika, strani državljani davali mito

Standard

23/04/2024

12:56

Odjeljenje unutrašnje kontrole policije je podnijelo krivičnu prijavu protiv osam policijskih službenika Graničnog prelaza Božaj, kao i 27 stranih državljana (Kosovo, Albanija, Turska) koji su osumnjičeni za primanje mita u produženom trajanju. Materijalni dokazi upućuju da su uhapšeni policijski službenici uzimali novac od putnika, dok su strani državljani davali mito, kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović na konferenciji za medije povodom hapšenja ranije danas.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici izdalo je danas nalog za hapšenje osam policijskih službenika Sektora granične policije zbog krivičnog djela primanje mita.

Šaranović je na konferenciji za medije kazao da je realizovana višemjesečna akcija usmjerena prema prekršajima službenika policije.

Dodaje da su, svjesni zatečenih izazova u Ministarstvu unutrašnjih poslova, snažno fokusirani u postizanju integriteta institucije.

“Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije je naš glavni fokus. Svjesni smo hapšenja koja su se događala unutar bezbjednosnog sektora. Zbog svega navedenog, ali i časnih i hrabrih policajaca, dužni smo da iskorijenimo korupciju u našim redovima”, ističe Šaranović.

Akcije koje će biti nastavljene će, prema njegovim riječima, biti kontinuirane.

“Jer je naša riješenost da nećemo ostati nijemi na bilo koju zloupotrebu i nezakonitost u MUP-u.Naš fokus je borba protiv organizovanog kriminala i mi želimo da zaštitimo časne i hrabre policijske službenike. Najprije moramo poćeti od svog dvorišta”, poručio je Šaranović.

Zbog dalje zaštite postupka ne može da govori o detaljima. 

“Za sada možemo reći da je uhapšeno osam službenika, vrše se pretresi službenih prostorija. Možemo reći da su oni ovakavu vrstu krivičnih djela radili veoma organizovano, ali o više detalja bićete obaviješteni u narednim danima”, najavio je Šaranović.

Na pitanje da li su uhapšeni na radnom mjestu precizirao je da je od njih osam sedam uhapšeno na radnom mjestu, a jedan je uhapšen u Danilovgradu.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da je jednom od njih pozlilo odgovorio je potvrdno.

“Tačno je da je jednom od njih pozlilo. Ono što je bilo postupanje policijskih službenika želim da naglasem da je zadatak Posebne jedinice policije da se osigura da im se oduzme vatreno oružje. Obaviješten sam da je zdravlje tog službenika već bilo narušeno. Istog trenutka su ga policijski službenici odveli u Hitnu pomoć Tuzi. U ovom trenutku imam informaciju da stanje ide ka boljem”, kazao je Šaranović.

Upitan koliko ima službenika na Graničnom prelazu Božaj odgovorio je da ih ima dovoljno.

“Akcija je pripremana već nekoliko mjeseci i mi smo obezbijedili nesmetano funkcionisanje Graničnog prelaza Božaj”, istakao je Šaranović.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Jovana Raičević/Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)