test

Šarić: Nisam autor poruka na “Skaju”, ovo liči na scenario za film

Standard

01/09/2023

11:27

Pred Višim sudom u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Darku Šariću za planiranje ubistva Nebojše Joksovića, ključnog svjedoka saradnika u postupku protiv Šarića za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Šarić je rekao da nije učinio nijedno krivično djelo za koje je optužen, prenosi KRIK.

„Cijela optužnica se svodi na tvrdnju tužioca da sam ja nešto pisao (na aplikaciji ‘Skaj’), a bez ijednog dokaza da sam ja to pisao. Apsolutno nisam autor tih poruka niti sam koristio telefon u tom periodu. Branim se od nečega iluzornog, od fikcije“, naveo je on.

Šarić tvrdi da nije organizovao kriminalnu grupu i da to nije bilo moguće jer se u tom periodu nalazio u pritvoru.

„Moj život je praćen ovdje bio, sve se zna. Ovdje se zna svaki moj korak – kad ručam, kad šetam“, rekao je Šarić.

„Ovo liči na scenario za film. Optuženi smo da smo nabavljali stanove, automobile, a nigdje stanova i automobila nema. Ima samo slika oružja. Molim tužioca da nam pokaže bilo koji materijalni dokaz.“

Ispričao je da neke od onih koji su imenovani u optužnici ne poznaje, dok sa drugima, koje poznaje, nije razmjenjivao poruke preko „Skaja“.

„Ne poznajem ovog Kurjaka, nikakve poruke sa Vučinićem nisam razmjenjivao, nisam ni sa Bojanom Stanojkovićem, niti me on za puške pitao.“

Odgovarajući na optužbe da je naručio pokušaj ubistva svjedoka saradnika Nebojše Joksovića i da je pokušao da mu namjesti optužbe, objasnio je da se protiv Joksovića borio samo u sudnici.

„Ja sam Joksovića pokušao da diskreditujem na sudu, uhvaćen je u gomili laži“, rekao je Šarić i dodao: „To je smiješna optužba, da smo htjeli da ga diskreditujemo poslije pravosnažne presude.“

Šarić tvrdi da ne poznaje policajce Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića, koji su optuženi kao dio njegove grupe. „Te ljude sam prvi put ovdje vidio.“

Advokat: Poruke nisu moje, Šarića sam časno branio

Nakon Šarića, odbranu je iznio i njegov advokat Dejan Lazarević, koji je optužen da je putem „Skaj“ aplikacije primao naloge od Šarića u vezi sa planiranjem ubistva Joksovića i pokušaja njegove diskreditacije.

„Nikakve poruke ja nisam razmjenjivao na ‘Skaju’“, ispričao je Lazarević u kratom izlaganju. „Aparat za ‘Skaj’ aplikaciju nisam imao, nisam ga koristio, ove poruke nisu moje”.

Ispričao je da je njegov odnos sa Šarićem bio samo odnos advokata i klijenta.

„Časno sam branio Darka Šarića. Ponosan sam što poznajem tog čovjeka. Dobar čovjek koji samo zna da kritikuje“, rekao je Lazarević.

On je rekao da je uhapšen kako bi ga zaustavili da brani u drugom slučaju – vjerovatno misleći na postupak koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovih saradnika, piše KRIK.

„Mislio sam da me hapse da bi me onemugućili da budem branilac u nekom drugom predmetu. Ali o tome ćemo poslije.“

Lazarević kaže da su se policajci ponijeli korektno kada su ga hapsili.

„Rekli su da nikad nisu hapsili advokata, ali da su takav nalog dobili od tužioca. Odmah su me pitali – Lazareviću, hoćeš li ići na poligraf. Ja sam rekao – hoću“.

Izvor (naslovna fotografija):

Darko Šarić

Ostavite komentar

Komentari (0)