test

VOLKOV ZA STANDARD: Veljovićevo stanje loše, nema zloupotrebe bolničkog liječenja i nemamo problem da se to provjeri

S Rastoder

10/06/2024

08:44

Prema informacijama crnogorskih medija službenici policije istražuju da li u sistemu Kliničkog centra Crne Gore postoje zloupotrebe u radu pojedinih ljekara, na osnovu čijih konzilijarnih izvještaja se bivši direktor policije Veselin Veljović dvadeset dana bolnički liječi u toj ustanovi. Njegov advokat Mihailo Volkov za Standard kaže da o tome ne zna ništa i da nema neki poseban komentar u vezi sa tom informacijom.

“Zdravstveno stanje gospodine Veljovića je takvo da se lako može provjeriti da u svemu ovome nema apsolutno nikakve zloupotrebe i što se tiče toga svakako nemamo problem sa tim da se provjeri tačnost informacija koje smo iznosili u dijelo zdravstvenog stanja gospodina Veljovića”, kratko je odgovorio Volkov.

On je dodao da je Veljović i dalje u Klimičkom centru.

“Zdravstveni parametri su mu jako loši i svakako je za bolnički tretman”, rekao je Volkov.

kako mediji spekulišu policijsko interesovanje je uslijedilo nakon što je optuženi Veljović prije nekoliko dana prebačen na liječenje u Kliniku za neurologiju Kliničkog centra, gdje mu je dodijeljen i poseban bolnički apartman, gdje ga čuva zatvorska policija.

Veljović je zbog lošeg zdravstvenog stanja iz pritvorske jedinice Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, 20. maja ove godine, prebačen i smješten na liječenje u KC.

IZ KC je saopšteno da se Veljović liječi od dugogodišnjeg hroničnog oboljenja, te da mu je data VIP soba kako bi ga odvojili od drugih pacijenata i kako bi policiji lakše bilo da ga čuvaju.

Veljović je uhapšen je 24. jula prošle godine, i od tada se nalazi u pritvoru.

Specijalno državno tužilaštvo u januaru je predalo optužnicu protiv 15 osoba, uključujući i Veljovića, koji se tereti da je zloupotrebio službeni položaj u korist kriminalne organizacije, koju je formirao odbjegli Nikšićanin Aleksandar Mrkić, a koja se bavila švercom cigareta.

Viši sud je u maju potvrdio optužnicu protiv Mrkićeve grupe i Veljovića, kojem je u nekoliko navrata produžavan pritvor.

Veljović je pred tužilaštvom negirao optužbe.

Ostavite komentar

Komentari (0)