test

“Ja sam ona koja nisam” na Velikoj sceni

Standard

27/10/2024

15:39

Predstava “Ja sam ona koja nisam”, po tekstu Mata Matišića, u režiji Vita Taufera biće izvedena u ponedjeljak 28. i utorak 29. oktobra u 20 sati na Velikoj sceni.

Predstava se sastoji od tri jednočinke koje se, svaka na svoj način, bave ženskim pitanjem. U prvoj nailazimo na mladu ženu na početku života opterećenu porodičnim nasljeđem, u drugoj u zrelom dobu i u trećoj, u 65. godini u trenutku rekapitulacije svojeg života. Svaka od tih žena ima svoj problem, svoju priču, svoj način borbe sa životom u okruženju koje je dominantno muško.

Uloge tumače: I čin – Anđela MarunovićNikola VasiljevićGorana DragaševićSrđan GrahovacŽaklina OštirJelena NenezićDejan ĐonovićLazar DragojevićPredrag PavićevićMarko Kažić, kao i studentkinje glume FDU Cetinje: Mina MićovićAndrea DraškovićRadmila Škuletić i Kristina Mrkić. II čin: Ana VučkovićZoran VujovićLazar Dragojević i Davor Dragojević. III čin: Varja ĐukićIzudin BajrovićLazar ĐurđevićAna VučkovićAnđela Marunović i Srđan Grahovac.

Autorski tim predstave čine: Stefan Bošković, dramaturg, Lazar Bodroža, scenograf, Lina Leković, kostimografkinja, muziku potpisuje Mate Matišić, koreografkinja je Julija Milačić-Petrović Njegoš, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Povezani članci

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: CNP

Ostavite komentar

Komentari (0)