test

Abdić: DPS će ostati najjači politički konstituent – i Podgorice i Crne Gore

Standard

27/09/2024

22:11

Identifikovali smo veliki broj birača koji ostvaruju duplo biračko pravo, ti birači glasaju u Srbiji i Republici Srpskoj, a takođe se nalaze i na biračkom spisku u Crnoj Gori, a mi ćemo se svim zakonskim sredstvima boriti protiv prekrajanja izborne volje građana – kazao je emisiji Na kraju dana, na Televiziji E, nosilac liste ``I riječju i djelom`` dr Nermin Abdić.

,,Smatramo da se u Podgorici moraju pitati svi stanovnici, odnosno svi građani Podgorice, koji žele da odlučuju o sudbini njihovoga grada. Ne želimo da nam turistički birači prekrajaju izbornu volju i da odlučuju o sudbini našega grada, i da oni se predstavljaju da bolje misle našem gradu i našim stanovnicima Podgorice, bolje nego mi sami koji smo ođe cijeli život. Tako da ćemo zaista iskoristiti sva sredstva koja su u okvirima zakona, da spriječimo izborni inženjering”, poručio je Abdić.

Sagovornik Televizije E podcrtava da će se oni, sa liste I riječju i djelom, boriti svim zakonskim sredstvima, a na nadležnim državnim organima je da reaguju.

Građani nijesu zasićeni politikom, smatra Abdić, već je to zasićenje od jeftinih, populističkih i primitivnih obećanja,dodaje on, i bombastičnih obećanja kojima se najavljuju megalomanske infrastrukturne investicije.

,,Ja sam stao, kao nosilac liste, prvi među jednakima, na ovoj sjajnoj listi, gdje je 50 posto žena na listi. To je lista sjajnih pojedinaca, koji su ostvareni i u profesionalnom i u privatnom životu, koji su dali doprinos razvoju Podgorice i Crne Gore, i ostavili neizbrisiv trag na svakom mjestu gdje su nešto radili”, istakao je Abdić.

Za sve što je lista I riječju i djelom predstavila u izbornom programu, sagovornik TV E garantuje da je moguće sprovesti u naredne četiri godine, jer su te projekte planirali, kaže on, njegovi najbliži saradnici, kako on każe,ljudi od struke i povjerenja.

U Podgorici je mnogo problema, podsjeća Abdić, a u tome prednjače komunalni problemi, mini deponije na svakom koraku, ali su i veliki problemi, dodaje on, u sportu, kulturi, turizmu.

“Ti ljudi, koji su sad vlastodršci trenutno u lokalnoj samoupravi, su se potpuno drugačije predstavili građanima Podgorice, da će od Podgorice napraviti preporod, da će od Podgorice napraviti čudo, da će Podgorica sijati i tako dalje. Šta vidite vi u tome? 2020.godine su rekli DPS sa svojim satelitima, kako oni kažu, ostavio je sprženu zemlju. E najbolji dokaz kako su oni radili je onaj sprženi stadion Pod Goricom, ili gradski stadion. Nijesu umjeli održavati travu na gradskom stadionu”, naglasio je Abdić.

Nosilac liste I riječju i djelom se osvrnuo na poruke političkih oponenata da se DPS nije reformisao, te da nije poželjan politički partner u perspektivi za formiranje nekih postizbornih koalicija.

,,Određeni politički konstituenti kažu DPS se nije reformisao, mi sa njima ne vidimo saradnju. U redu! Hvala vam lijepa na komplimentima, nećemo ni mi sa vama. Nama je kompliment to što vi o nama govorite, nećemo ni mi sa vama, odmah sad da vam poručimo. Što je razlog? Nije se DPS reformisao? Ma nemoj! Njima bi bilo dovoljno da DPS bude ispod 5 posto, ili da DPS nestane onda bi bili svi srećni. E toga filma neće gledati, odmah da vam kažem. DPS će ostati, na lokalnim izborima u Podgorici, najjači politički konstituent, i Podgorice i Crne Gore”, zaključio je Abdić.

Cijelo gostovanje možete pogledati na You Tube kanalu TV E.

Izvor: TV E

Ostavite komentar

Komentari (0)