test

Abdić: DPS neće praviti neprincipijalne koalicije, nećemo sa onima koji ne misle dobro građanima Podgorice

Standard

13/09/2024

21:20

Demokratska partija socijalista neće napraviti nijednu neprincipijelnu koaliciju na predstojećim lokalnim izborima i nećemo razočarati i iznevjeriti građane Podgorice koji nam budu dali povjerenje 29. septembra, poručio je kandidat za gradonačelnika i nosilac liste Demokratske partije socijalista dr Nermin Abdić, u emisiji ''Intervju'' Gradske RTV, posvećenoj lokalnim izborima.

To što pojedini konstituenti političkih partija kategorički odbijaju saradnju sa DPS-om, njihovo je legitimno pravo, kaže Abdić, i dodaje da DPS ne bi mogao da sarađuje sa onim ljudima koji ne misle dobro građanima Podgorice.

„Mi smo insistirali da na svakoj sjednici lokalnog parlamenta budu naši odbornici kako bi podržali svaku kvalitetnu odluku koja je u interesu građana Podgorice. Otvoreni smo za razgovor sa svakim političkim konstituentom koji osjeća ovaj grad, razmišlja u interesu građana i koji je za napredak grada“, naglašava Abdić.

O konceptu manjinske podrške bilo kojoj listi, u DPS-u, kaže Abdić, ne razmišljaju.

„O manjinskoj podršci ne razmišljamo jer ćemo na ovim izborima ubjedljivo trijumfovati. Nećemo pogaziti principe i bolje je da budemo čestita opozicija nego neprincipijelna pozicija“, ističe.

Predstavljajući listu Abdić naglašava da naziv „I riječju i djelom“ nije slučajno odabran.

„Došlo je vrijeme da se i u Pogorici pređe sa riječi na djela. Na listi su obrazovani, dobri ljudi, a ono što je čini posebnom jeste zastupljenost žena od 50 odsto. To su brilijantne žene, ostvarene i privatno i profesionalno, hrabre, odvažne i odlučne da daju nemjerljiv doprinos razvoju Podgorice“, kazao je Abdić.

Govoreći o programu koji je nedavno predstavljen, Abdić objašnjava da se on sastoji iz sedam cjelina.

„Plan je da, ukoliko mi budemo odlučivali sa pozicije vlasti u Glavnom gradu, javni prevoz bude besplatan za sve građane, kao i vrtić za sve mališane sa teritorije Podgorice. Nakon detaljne analize došli smo do zaključka da to ne bi bilo veliko opterećenje za budžet Glavnog grada. U prethodnom četvorogodišnjem mandatu, za vrijeme bivšeg rukovodstva čiji je stožer bio DPS, nabavljeno je 45 novih autobusa, i plan bi bio da nabavimo još 40.“, objašnjava Abdić.

Dodaje da je informacija o nabavci polovnih autobusa zabrinjavajuća.

„Nabavka polovnih autobusa, koji su prešli više stotina kilometara, nameće pitanje koliko su ti autobusi bezbjedni za građane? Ako su potrebni onda neka to budu novi, savremeni autobusi, za koje ima novca“, poručuje Abdić.

Abdić ističe da novca iz budžeta mora biti i za besplatan vrtić, jer je to svojevrsna diskriminacija.

„Ako se ne plaća ni osnovna, ni srednja škola, ni fakultet, zašto bi se plaćali vrtići? Zašto da tim mališanima ne pružimo malo kvalitetnije djetinjstvo?“, pita Abdić.

Rješenje za brojne probleme u Glavnom gradu vidi u profesionalizmu.

„Profesionalan odnos, adekvatni ljudi na određenim pozicijama i dobar menadžment, to je sve što treba“, poručuje Abdić.

Abdić je govorio i o načinu na koji će se gradska uprava odnositi prema građanima, ukoliko DPS bude u poziciji vlasti, te naglasio koliko je revanšizam besmislen.

„Kakve veze ima ko je glasao ili nije glasao listu koju predvodim? Za mene su to samo građani Podgorice. Ako oni imaju sjutra neku potrebu da se vide sa gradonačelnikom, biću dostupan 24 sata, kako u struci tako i u politici. To se odnosi i na ljude mog tima“, navodi Abdić.

Ističe da je ekonomski preporod Glavnog grada vizija koju DPS ima za naredni period.

„Obećali smo preko 300 miliona eura investicija za četiri naredne godine. Preko 50 odsto budžeta da bude namijenjeno za kapitalne investicije. Moramo ponovo da aktuelizujemo projekat biznis zona, da budemo politički stabilni, da imamo sigurnost jer samo tako možemo dovesti investitore u Podgoricu“, zaključuje Abdić.

Izvor: Gradska TV
Izvor (naslovna fotografija):

Gradski.me

Ostavite komentar

Komentari (0)