test

Albanski forum: Ni pod `razno` nećemo podržati rezoluciju o Jasenovcu

Standard

18/05/2024

18:42

Za Crnu Goru ne postoji drugi put sem puta u Evropsku uniju. Sve drugo bile bi balkanske stranputice koje moramo ostaviti u prošlosti kojoj pripadaju, saopšteno je iz Albanskog foruma.

„Zato naš prioritet mora ostati bliska i prijateljska saradnja sa Evropskom unijom i svim njenim članicama. Stoga izražavamo duboku zabrinutost usljed potencijalnog sukoba sa jednom državom članicom i to na svega mjesec dana od dobijanja IBAR-a“, kazali su oni.

To kao odgovorna vlast i država sebi, prema njihovim riječima – ne smijemo da dopustimo. 

„Prošlost ne smije da određuje budućnost. Ona mora ostati iza nas ako smo iskreni i pošteni prema evropskoj perspektivi Crne Gore“, kazali su oni.

Stoga Albanski forum kao, kako su saopštili oni, proevropski subjekt, koji istini za volju ponekad i “zažmuri na jedno oko” , ako ni zbog čega, a ono zbog Evropskog puta i IBAR-a, ni pod tačkom “razno” neće podržati predloženu rezoluciju. 

„Uz puno poštovanje svim žrtvama kojima se duboko klanjamo i kojima ćemo se odužiti čuvajući njihove potomke istog usuda boreći se predano za njihovu evropsku budućnost – pozivamo sve ostale konstituente vlasti, posebno Pokret Evropa sad i Demokrate da ne prihvataju uslove za tuđe interese koji su sve drugo sem interesi Crne Goreni njenih građana“, zaključuju iz Albanskog foruma.

Izvor (naslovna fotografija):

Albanski forum

Ostavite komentar

Komentari (0)