test

Albanski forum: Nik Đeljošaj kandidat za potpredsjednika Vlade i ministra ekonomskog razvoja; Maraš Dukaj kandidat za ministra javne uprave

Standard

24/10/2023

19:53

Obavještavamo vas da je na osnovu saglasnosti svih partijskih organa donijeta jednoglasna odluka o kandidatima koji ce predstaviti Albanski forum, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.



Odlučeno je da kandidat za potpredsjednika Vlade i ministra ekonomskog razvoja bude nosilac liste Albanskog foruma  Nik Gjeloshaj, dok je kandidat za ministra javne uprave  Marash Dukaj.

“Članovi Albanskog foruma su čvrsto preporučili i predložili ova dva imena, znajući za veliki posao i ogroman doprinos koji su do sada dali na svojim funkcijama. G. Gjeloshaj je sa svojim timom pretvorio opštinu Tuzi u regionalni model dobrog upravljanja, ostvarujući ogroman ekonomski i infrastrukturni razvoj. Razvojna i ekonomska vizija gospodina Gjeloshaja bice snažan adut u svim poslovima i sferama buduce 44. Vlade Crne Gore. Nik Gjeloshaj je dokazani pobjednik i veoma posvećena osoba u poslu koji radi, i to nas uvjerava da je Albanski forum donio jedinu ispravnu odluku”, navodi se u saopštenju.

Takođe, aktuelni ministar Marash Dukaj predložen je da i dalje bude ministar javne uprave, posao koji je do sada obavljao profesionalno i uspješno, reformišuci javnu upravu i inicirajuci zakone koje Crna Gora uopšte nije ni imala, poput Zakona o Vladi.

“Ministarstvo javne uprave pod rukovodstvom gospodina Dukaja je uradilo više za godinu dana nego što su drugi ministri u toj oblasti radili posljednjih decenija. Naši kandidati za 44. Vladu će uvijek raditi za dobro svih građana i u tom pravcu ce Albanski forum biti ključni faktor u odlučujucim političkim i društvenim procesima, sa posebnim akcentom na proces decentralizacije i snažnog ekonomskog razvoja”, zaključuje u saopštenju Albanski forum.

Povezani članci

Ostavite komentar

Komentari (0)