test

BAHATOST MINISTRA POLICIJE: ŠARANOVIĆ bez ikakvog obrazloženja ne prisustvuje sjednicama VLADE

I. Đoković

30/03/2024

11:58

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović ne prisustvuje na već nekoliko sjednica Vlade, i to kako portal Standard nezvanično saznaje bez ikakvog objašnjenja koje je u skladu sa poslovnikom Vlade Crne Gore dužan da dostavi premijeru.

Ministar policije Danilo Šaranović od momenta izbora novog v.d. direktora Uprave policije Aleksadra Radovića ignoriše sjednice Vlade i ne prisustvuje istima.

Nakon što na toj maratonskoj sjednici Vlade nije prošao njegov predlog za v.d. direktora policije, Šaranović je odlučio da ignoriše rad Vlade i ne prisustvuje sjednicama, iako je po Poslovniku rada Vlade, član 6. on dužan da pismeno obavijesti premijera o razlozima svog nedolaska.

U članu 6. Poslovnika Vlade Crne Gore stoji da “Član Vlade dužan je da prisustvuje sjednici Vlade i učestvuje u njenom radu. Samo izuzetno, kad je član Vlade opravdano spriječen da prisustvuje sjednici Vlade, sjednici prisustvuje njegov pomoćnik ili sekretar ministarstva, uz prethodnu saglasnost predsjednika Vlade”, međutim prema saznanjima portala Standard, Šaranović jednostavno igorniše svoje obaveze u radu Vlade i ne informiše premijera Milojka Spajića o razlozima svog nedolaska na sjednice.

No, nije teško naslutii koji su razlozi zašto Šaranović ignoriše sjednice Vlade, jer je on tu istu Vladu tužio prije dva dana nakon što nije prošao njegov predlog za v.d. direktora policije.

Šaranović u tužbi tvrdi da je izvršna vlast, pošto je odbila njegov predlog da na čelo policije dođe Lazar Šćepanović, nezakonito ovlastila premijera Milojka Spajića (Pokret Evropa sad) da predloži novog kandidata, da je on protivpravno predložio Radovića i da je zbog toga taj policijski funkcioner nezakonito izabran na poziciju.

Da tužba Šaranovića zvuči nevjerovatno i neshvatljio jer je Šaranović tužio Vladu u kojoj je član, te samim tim tužio samog sebe potvrdio je premijer Spajić na pres konferenciji održanoj juče.

Potez ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, koji je tužio Vladu nakon izbora v.d. direktora Uprave policije, premijeru Milojku Spajiću je čudan.

“Nemam informaciju da je Vlada primila takav tužbeni zahtjev, ne znamo za to.

Čudno je da neko sam sebe tuži”, kazao je Spajić novinarima na pres konferenciji.

No, osim što ignoriše premijera i sjednice VLade Šaranović ignoriše i izabranog v.d. direktora policije Aleksandra Radovića.

Šaranović prema pisanju medija odbija saradnju sa Radovićem, kao što je odbio da sarađuje sa Brđaninom dok je bio na čelu policije i čak ignorisao svaki njegov službeni dopis?!

Ovakvo neodgovorno ponašanje ministra Šaranovića doprinijeće da u situaciji u kojoj ministar unutrašnjih poslova i direktor Uprave policije, ali i premijer i ministar unutrašnjih poslova nemaju komunikaciju, naša zemlja može dobiti pozitivan IBAR, o kom se toliko priča posljednje vrijeme.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (2)

mila

30 Mar. at 21:51

Šti bi rekli, mali je uzbičio. Ovako mlad a ovoliko odvratan?

Baba

30 Mar. at 21:07

Za neopravdane su se vazda zvali roditelji, pa na kraju godine iz vladanja:”neprimjereno”.