test

Barović: Sad će Spajić morati da vrati usluge Mandiću

Standard

20/06/2024

22:19

U Evropskoj uniji postoji volja za proširenjem, a ako Crna Gora 2028. postane članica to će, ipak, biti političko rješenje. Nužnost Evropske unije da se proširi, nego zasluge trenutne vlasti i njenog pozitivnog učinka na putu ka EU, smatra politikolog Alek Barović.



Upitan da li će izvještaj IBAR uticati na kurs države i prekompoziciju politički snaga Barović smatra da je pred javnošću, kako kaže, druga politička runda.

Povezani Članci

“Dosad smo imali veliku simbiozu premijera Milojka Spajića i predsjednika Skupštine Andrije Mandića, a sad će Spajić morati da vrati usluge Mandiću. Već imamo neke nagovještaje i ideje kuda bi to sve trebalo da vodi”, ocijenio je Barović za 24 sata televizije E.

Govoreći o uslovljavanju DNP-a da ta partija neće ući u rekonstruisanu Vladu ukoliko Spajić ne prihvati da pokrene postupak za uvođenje trobojke kao državne zastave, srpskog jezika kao službenog i prihvati izmjene Zakona o dvojnom državljanstvu, Barović upozorava što bi to u praksi značilo.

“Uvođenjem dvojnogdržavljanstava pokušava se izmijeniti etnička struktura Crne Gore.To je i do sada donekle bio slučaj, kroz druge elemente asimilacije.Srpska pravoslavna crkva je, po tom pitanju, maksimalno korišćena u izborne potrebe”, navodi Barović.

Smatra da Spajić nije postavljen za premijera ni zato što je, kako kaže, stručan, ni lijep, ni pametan, ni mlad, već zato što je sa njim bilo moguće ostvariti najbolju moguću komunikaciju, jer je nezainteresovan za sve osim za ekonomiju.

Govoreći o slučaju bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića,Barović navodi da je riječ o “osveti za podizanje optužnice za terorizam u pokušaju i način zastrašivanja”.

“Imaju mogućnost da bilo kojeg građanina Crne Gore uhapse, pa da mu naknadno dokazuju šta je radio i šta nije radio, da drže u zatvorudvije, trigodine, dokle im je milo. Mogu polako da vas ubijaju. Živimo u državi u kojoj se to dešava, a građani sjede i ćute i ne rade ništa, dok sjutra neko ne zakucai na njihova vrata”, zaključio je Barović.

Ostavite komentar

Komentari (0)