test

Detalji krivične prijave za pokušaj narušavanja izbornog procesa: Traži se hitno postupanje

Standard

01/10/2024

16:07

Globarević, prema prijavi, nije po završetku glasanja vratio Izbornoj komisiji Glavnog grada dio izbornog materijala što je njegova obaveza. Izborna komisija predlaže da svjedoci budu saslušani članovi biračkog odbora.

Petar Globarević, predsjednik biračkog odbora na birač kom mjestu broj 27 u Doljanima, predmet je krivične prijave koju je protiv njega danas podnio predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Podgorice Vladimir Filipović.

U prijavi Ministarstvu unutrašnjih poslova predsjednik Izborne komisije Glavnog grada navod da je Petar Globarević, predsjednik biračkog odbora na birač kom mjestu broj 27 JU OŠ DR Dragiša lvanović – područna jedinica Doljani, zbog postojanja osnovane sumnje da je otuđio izvod iz biračkog spiska koji je primio od strane Izborne komisije Glavnog grada Podgorica dana 26.09.2024. godine.

„Navedeni izvod iz biračkog spiska nije vraćen Izbornoj komisiji Glavnog grada Podgorica od strane imenovanog predsjednika prilikom predaje zapisnika i izbornog materijala u noći 29.09.2024. godine, što je bila njegova zakonska obaveza. U prilogu dostavljam kopiju rješenja o imenovanju biračkog odbora na BM 27 br.171/24 od 18.09.2024.godine, kopiju Zaključka br.172/24 od 18.09.2024.godine, kao i kopiju zapisnika o primopredaji izbornog materijala od 26.09.2024.godine. Predlažem da se kao svjedoci saslušaju članovi biračkog odbora“, navodi se u krivičnoj prijavi.

Podnosilac prijave, predsjednik IK Glavnog grada traži hitno postupanje.

„Molim za hitno postupanje po prijavi, zbog pokušaja narušavanja izbornog procesa“, navodi Filipović.

Standard je ranije danas objavio da je s tog biračkog mjesta nestao dio biračkog materijala i da je moguće da je riječ o pokušaju izbornog inženjeringa kojim bi se saveznicima ili političkim istomišljenicima vladajuće koalicije, u ovom slučaju dr Vuku Kadiću, pokušalo pomoći da pređe izborni prag na štetu izborne liste „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“.

Ostavite komentar

Komentari (0)