test

Đurašković: Skandalozno i smišljeno provociranje građana Cetinja, MUP i UP da hitno reaguju

Standard

12/10/2024

18:18

Skandalozno i smišljeno provociranje građana Cetinja, saopštio je gradonačelnik Cetinja i funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković.

Na fotografijama se vidi više osoba koje u uniformama stoje ispred Cetinjskog manastira noseći zastavu na kojoj piše “srpska kraljevska vojska ‘otadžbina’”.

“Čemu služe pripadnici policije koji borave ispred Cetinjskog manastira? Ko će biti odgovoran ako dođe do incidenta, jer akteri ovih provokacija to priželjkuju i svjesno izazivaju?”, pitao je Đurašković.

Pozvao je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu policije da hitno reaguju, istraže ovaj događaj i procesuiraju aktere, jer, kako je dodao, posljedice budućih, sličnih, provokacija mogu biti veoma opasne.

“Onako kako decenijama štitite one koji gaze sve crnogorske, zaštitite i građane Cetinja, ne fizički jer se umijemo braniti, nego od brutalnih nasrtaja i provokacija ovog tipa na naše ime, naciju i kulturu. Cetinjani i Crnogorci čuvaju mir i poštuju prava svih, pa i onih koji ih nama više od sto godina uskraćuju ali sve ima svoj prag tolerancije”, zaključio je Đurašković.

Izvor (naslovna fotografija):

X

Ostavite komentar

Komentari (0)