test

Gorčević: Usvojiti zakone ključne za zatvaranje poglavlja do kraja godine

Standard

09/10/2024

17:25

Ministarstvo evropskih poslova (MEP) očekuje da se tokom sjutrašnjeg zasjedanja Skupštine poslanici odgovorno odnose i afirmativno odrede prema zakonima koji su na dnevnom redu, a koji su potrebni za zatvaranje dva pregovaračka poglavlja na Međuvladinoj konferenciji u decembru, kazala je Maida Gorčević, ministarka MEP-a.

„Uvjereni smo da današnje odlaganje izjašnjavanja nije donijelo dobro nijednom političkom subjektu, a ponajmanje crnogorskom“, navela je ministarka.

Gorčević je istakla da su zakonodavne inicijative koje su na dnevnom redu odlučujuće za zatvaranje pregovaračkih poglavlja do kraja ove godine.

„Podsjećamo da Crna Gora gotovo sedam godina nije privremeno zatvorila nijedno poglavlje, te da smo predanim radom u prethodnoj godini obezbjedili priliku da u 2024. zatvorimo najmanje četiri poglavlja. Crnogorski evropski put više nema prostora za odlaganje, te ako zaista postoji svijest i društvena odgovornost političkih aktera, zakoni ključni za ispunjavanje mjerila u poglavljima 7 – Pravo intelektualne svojine i 10 – Informatičko društvo i mediji biće usvojeni sjutra i time će se omogućiti njihovo zatvaranje na sledećoj Međuvladinoj konferenciji u decembru“, kazala je Gorčević.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: SKUPŠTINA CRNE GORE

Ostavite komentar

Komentari (0)