test

Partije objavile rezultate: ”Za budućnost Budve” i ”Budva naš grad” po devet mandata, DPS sedam, Demokrate četiri, PES dva…

Standard

26/05/2024

22:31

U Budvi su danas održavani lokalni izbori na kojima je učestvovala devet izbornih lista. Prema rezultatima partija koalicije ''Za budućnost Budve'' i ''Budva naš grad'' osvojile podevet mandata, DPS sedam, Demokrate četiri, Pokret Evropa sad dva mandata, Građanski pokret URA i koalicija okupljena oko SDP-a po jedan mandat. Crnogorska evropska partija i lista na čelu sa Božidarom Vujičićem nisu prošle cenzus.

Lista “Budva naš grada” čiji je nosilac Nikola Jovanović i koalicija “Za budućnost Budve” čiji je nosilac Mladen Mikijelj proglasili su pobjedu na lokalnim izborima. Saopštili su da su osvojili po devet mandata.

22.32 Rađenović: Vlast se može formirati bez DF-a i DPS-a

Građani su poručili da se vlast u Budvi može formirati bez DF-a i DPS-a, rekao je nosilac liste ”URA – dr Dritan Abazović – DRUGAČIJE!” Blažo Rađenović.

Opširnije na linku.

22.26 Zenović: Rezultati takvi kakvi jesu, naša vizija živi

Nosilac liste ”Pokret Evropa sad – Budva ima šansu” Predrag Zenović poručio je večeras na konferenciji za novinare da vizija ovog pokreta živi i da će dati sve od sebe da budu konstruktivni u lokalnom parlamentu u Budvi.

Opširnije na linku.

22.23 Demokrate: Bez nas se ne može formirati vlast

Nosilac liste Demokratske Crne Gore, Đorđe Zenović kazao je da je ključna poruka ovih izbornih rezultata da se bez Demokrata ne može formirati vlast.

Opširnije na linku.

22.16 Milović: Buduće vlasti u Budvi nema bez DPS-a

Nosilac liste ”Budva može bolje” Nikola Milović poručio je da je DPS na lokalnim izborima u Budvi osvojilaa 2.230 glasova čime su, kazao je, osvojili i unaprijedili rezultat koji su imali u odnosu na parlamentarne izbore.

Opširnije na linku.

21.59 Mandić proglasio pobjedu koalicije “Za budućnost Budve”

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je da je koalicija “Za budućnost Budve” (NSD, DNP, SNP, PzP) osvojila 25,41 odsto glasova na lokalnim izborima u Budvi.

On je objavio da je njihova kolicija pobjednik lokalnih izbora.

Opširnije na linku.

21.53 – Nosilac liste “Budva naš grad” proglasila pobjedu

Nosilac liste ”Budva naš grad” Nikola Jovanović proglasio je izbornu pobjedu te liste.

Poručio je da su duplo jači od bilo kog političkog subjekta.

Opširnije na linku.

21.22 Preliminarni podaci Demokrata: ZBB 25,6 odsto, BNG 25, DPS 18,9, DEM 10,3, PES 6,9

Demokratska Crna Gora objavila je prve preliminarne rezultate sa lokalnih izbora u Budvi.

Prema tim podacima, a na osnovu 7.480 prebrojanih glasova, Budva naš grad – Nikola Jovanović osvojila je 25 odsto, Demokrate – Ojačaj, Obnovi, Oživi – Budva odlučuje – Đorđe Zenović 10,3 odsto, Za budućnost Budve – Budva otvoren grad, Mladen Mikijelj 25.6 odsto, Evropa sad – Budva ima šansu – dr Predrag Zenović 6,9 odsto, Crnogorska evropska Budva – dr Novak Adžić – CEP 1,7 odsto, Budva može bolje – prof. dr Nikola Milović – Demokratska partija socijalista Crne Gore 18,9 odsto, URA – dr Dritan Abazović – Drugačije! 5,3 odsto, Čist izbor – Petar Odžić- Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate, Liberalna partija i građani 4,4 odsto, Dr Vujičić Božidar – Za stvarne promjene 1,6 odsto.

21.18 “Za budućnost Budve”: ZBB 31,3 odsto, BNG 19,7 odsto, DPS 19,3 odsto…

Prema prvim rezultatima, savez “Za budućnost Budve” (ZBB) Ima 32,1 odsto. Savez “Budva naš grad” (BNG) 20,5 odsto, DPS 17, 4 odsto, Demokratska Crna Gora 11,3 odsto. Evropa sad ima 6,1 odsto, GP URA 5,2 odsto, Građanska akcija dva odsto, CEP 1,9 odsto, i “Čist izbor” 1,8 odst. Izvor je savez ZBB.

U mandatima, prema njihovim podacima, ZBB bi imao 10 mandata, BNG devet, DPS sedam, Demokratska Crna Gora tri, PES dva, i po jedan URA i “Čist izbor”.

Foto: RTCG

21.08 Jovanović: Vjerujem da ćemo biti okosnica formiranja buduće vlasti u Budvi

Početni rezultati govore da smo bili u pravu kada smo najavljivali da ćemo biti najveće iznenađenje izbora u Budvi, kazao je nosilac liste ”Budva naš grad”, Nikola Jovanović.

“Vjerujem da će se upravo to desiti na način što ćemo osvojiti najviše glasova, samim tim i najveći broj mandata i time biti okosnica formiranja buduće vlasti u Budvi. Ponosan sam na sve što smo uradili prethodna dva mjeseca”, dodao je on u izjavi za RTCG.

Jovanović vjeruje i da će dobiti podršku koja im garantuje da narednih četiri godine mogu voditi lokalnu upravu u “stabilnom pravcu”.

“Vidimo da izborna lista “Budva naš grad” vodi u odnosu na sve izborne liste”, tvrdi Jovanović.

Jovanović je rekao da, nakon objavljivanja rezultata, se može sjesti i razgovarati za stolom sa “onima koji su u prethodnom periodu pokazali da rade u interesu građana Budve, da nisu vođeni ličnim interesom, partikularnim ili političkim interesom partija ili centrala”.

“U kampanji smo rekli sa kim nećemo praviti koaliciju i koji su razlozi za to… Nismo željeli da nastavljamo lošu praksu koju je neko u DPS-u trasirao niti da postajemo nova politička struktura koja se na sličan način ponaša kao DPS”, dodao je on.

Izvor (naslovna fotografija):

RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)