test

Kontrolno saslušanje Spajića, Bjekovića i više ministara zakazano za 21. februar

Standard

22/01/2024

13:38

Odbor za ljudska prava i slobode saslušaće 21. februara premijera Milojka Spajića, ministarku rada i socijalnog staranja Naidu Nišić, ministarku prosvjete, nauke i inovacija Anđelu Jakšić-Stojanović, ministra zdravlja Vojislava Šimuna, ministra pravde Andreja Milovića, ministra finansija Novicu Vukovića, ministra ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeku, zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore Sinišu Bjekovića, v. d. direktorice Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu Anu Kulić-Ratković, v. d. direktorice Instituta za javno zdravlje Vericu Osmanović i generalnu sekretarku Zajednice opština Crne Gore Mišelu Manojlović.

”Kontrolno saslušanje biće održano na temu: „Praćenje realizacije Zaključaka Skupštine Crne Gore donesenih povodom razmatranja Predloga zaključaka Odbora za ljudska prava i slobode sa kontrolnog saslušanja ministra rada i socijalnog staranja (predstavnica Ministarstva rada i socijalnog staranja), ministra prosvjete, ministra zdravlja (predstavnika Ministarstva zdravlja) i ministra pravde na temu “Rad dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na praćenje realizacije Zaključka Odbora za ljudska prava i slobode sa Konsultativnog saslušanja, održanog 25. septembra 2019. godine na temu “Rad dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom u Crnoj Gori” i Preporuka iz Analize intersektorske podrške različitih sistema djeci sa smetnjama u razvoju u Crnoj Gori, koju su pripremile ekspertkinje angažovane od strane UNICEF-a”, objavljenih u “Službenom listu Crne Gore”, broj 84/22 od 1. avgusta 2022. godine” ”, saopšteno je iz Skupštine.

Realizujući Plan aktivnosti Odbora za ljudska prava i slobode za 2023. godinu, sačinjen na osnovu Izvještaja Evropske komisije o Crnoj Gori za 2023. godinu i  jednog broja nerealizovanih aktivnosti iz Plana aktivnosti Odbora za 2022. godinu, a polazeći od navoda iz Izvještaja Evropske komisije o Crnoj Gori za 2023. godinu.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Skupština Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)