test

Mandić izbjegao Nikolu Jovanovića i Jasnu Dokić

Standard

30/04/2024

06:57

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izbjegao je u subotu tokom posjete Svetom Stefanu da se sretne sa zvaničnim predstavnicima Opštine Budva - predsjednikom Skupštine Nikolom Jovanovićem i potpredsjednicom Opštine Jasnom Dokić.



Jovanović vodi listu ,,Budva naš grad“, koja se prije desetak dana frakcijski odvojila od liste koalicije koju predvodi Mandićeva Nova srpska demokratija. Na Jovanovićevoj listi je i sin uhapšenog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića kao i Jasna Dokić.

Umjesto njih, Mandić se u društvu predsjednice Skupštine Azerbejdžana Sahibe Gafarove sastao sa delegacijom grada Budve, koju su činili Mladen Mikijelj, direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije Budve i Bojana Pićan, poslanica. Svo troje je na listi koju podržava Mandić i centrala ZBCG. Na čelu te liste je upravo Mikijelj.

“Ova posjeta označava važan korak ka jačanju saradnje između Crne Gore i Azerbejdžana, otvarajući nove mogućnosti za razmjenu znanja, iskustava i resursa s ciljem ostvarivanja pozitivnih efekata na turizam, kulturu i ekonomiju obje zemlje. Visoki zvaničnici su izrazili optimizam i spremnost za nastavak saradnje, vjerujući da zajedničkim naporima mogu doprinijeti daljem prosperitetu i razvoju Budve i Azerbejdžana. Predsjednica Gafarova je pozvala predsjednika Mandića da u novembru sa svojim saradnicima i našim privrednicima dođe u uzvratnu posjetu Azerbejdžanu, što je predsjednik Mandić sa zadovoljstvom prihvatio”, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Budva (!) koja je preko društvenih mreža izvijestila o sastanku.

Potpredsjednica budvanske opštine Jasna Dokić kazala je u reagovanju da je ,,zgranuta“ nepoštovanjem iskazanim prema zvaničnim predstavnicima Opštine Budva od strane predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića.

” Kao potpredsjednica Opštine Budva i neko ko ima ovlašćenje da zastupa našu Opštinu u domaćoj i međunarodnoj javnosti, malo je reći da sam zgranuta nepoštovanjem iskazanim prema zvaničnim predstavnicima Opštine Budva od strane predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, koji je inicirao službenu posjetu njegove koleginice, predsjednice Skupštine Azerbejdžana gospođe Sahibe Gafarove, a da o toj posjeti budemo obaviješteni preko društvenih mreža koje koristi JP Morsko dobro”, navela je Dokić u saopštenju za medije.

Navodi da osim što je na jedan krajnje ,,neprimjeren“ način pokušano da se unizi postojanje legitimno izabrane potpredsjednice i pokazuje ,,stepen osionosti koji pokazuju centralne vlasti prema Budvi već duži vremenski period“.

– Najviše čudi što se Gafarova uključila u predizbornu kampanju, direktno se svrstavajući na jednu stranu, o čemu ćemo posebno izvijestiti Ambasadu Azerbejdžana i njihov diplomatski protokol, ali i partnere koji prate lokalne izbore u Budvi – zaključila je Dokić.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

ZBCG

Ostavite komentar

Komentari (0)