test

Mašković: Raspuštanje podgoričkog PES-a uvod u političku krizu, vanredni izbori jedino rješnje

Standard

26/02/2024

10:27

Uzevši u obzir sada i formalni raskol između predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i premijera Milojka Spajića bilo je potpuno očekivano da će se isto dogoditi i sa podgoričkim odborom Pokreta Evropa sad (PES) koji je od samog osnivanja funkcionsiao u duhu podjela između dvojice lidera te partije, kazao je šef odborničkog Kluba SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

Na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora PES-a, navodi Mašković, zbog kršenja statuta raspušten je podgorički odbor te partije.

“To je očekivano s obzirom na raskol PES-a na državnom nivou”, kazao je, te dodao da je “ovo sada i formalan uvod u političku krizu u Glavnom gradu u kojem se već sada ne zna ko pije, a ko plaća, a koja je jedino može razriješiti raspisivanjem vanrednih lokalnih izbora”.

Mašković vjeruje da će dinamiku razvoja političke krize u Glavnom gradu diktirati dešavanja na državnom nivou.

“Vjerujem da će dinamika ove krize oslikavati ono što se događa na državnom nivou. Isto tako vjerujem da će Demokratski front pokušati da iskoristi trenutak i bolje se pozicionira u strukturama vlasti, ukoliko ona opstane”, zaključio je Mašković.

Izvor (naslovna fotografija):

Miloš Mašković

Ostavite komentar

Komentari (0)