test

Milatović pozvao lidere parlamentarnih partija na sastanak

Standard

03/07/2024

22:35

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je lidere svih parlamentarnih političkih stranaka na sastanak u petak, 5. jula.

Sastanak će se održati u Vili Gorica u 10 časova, potvrđeno je CDM-u.

 “Prije svega želim da Vam zahvalim na dosadašnjem zalaganju kako bi Crna Gora dobila pozitivan IBAR. Posebno raduje što smo svjedočili jedinstvu u Skupštini prilikom usvajanja IBAR zakona i okupljanju oko najvažnijeg strateškog cilja za našu državu – članstva u EU. Kao što ste upoznati, juče sam na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela boravio u Briselu, a nakon njegovog odlaganja već isplanirane posjete Crnoj Gori”, naveo je predsjednik države Jakov Milatović u pozivu.

 Predsjednik Milatović je istakao da, imajući u vidu da se nalazimo u ključnoj etapi evropskog puta Crne Gore, smatra izuzetno važnim da partijski lideri budu  u potpunosti informisani o zaključcima razgovora koje je imao u Briselu sa našim EU partnerima.

“Ovo je posebno važno u kontekstu složene društveno-političke dinamike koju je, u narednom periodu, neophodno usmjeriti ka ostvarivanju što skorijeg članstva zemlje u EU. S tim u vezi, pozivam Vas na sastanak koji će se održati u petak, 5. jula u Vili Gorica u 10 časova. Poziv za učešće sam uputio svim liderima parlamentarnih političkih subjekata”, naveo je Milatović u pozivu.

Izvor: CDM
Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: SKUPŠTINA CG

Ostavite komentar

Komentari (0)