test

Milović: Crnoj Gori sam ja lično donio IBAR, Spajić je beskičmenjak

Standard

20/09/2024

21:38

Premijer i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić je politički beskičmenjak, a ja sam bio njegova kičma, poručuje bivši ministar pravde i kandidat za gradonačelnika Podgorice, Andrej Milović.

“Otkad mene nema u Pokretu Evropa sad, dešavaju se interesantne pojave. Na primjer, na izborima u Budvi su dobili 6,9 odsto glasova, a u Andrijevici 13 odsto”, rekao je on.

Prema riječima Milovića, PES se uoči izbora u Podgorici krije iza, kako je kazao, “Frankenštajn koalicije”.

“Utrkuju se među sobom ko će kome da uništi partiju. Sada su se zagrlili i očigledno da žele zajedno da dožive fijasko, jer su svjesni da u Podgorici ne mogu da izađu samostalno. Do toga je Spajić doveo PES i sebe”, kazao je Milović u emisiji “Minula neđelja” na Aplus televiziji.

Milović tvrdi da su tri ključne osobe koje su stvarale Program Evropa sad bili on, Spajić i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

“Sada su nastala tri potpuno nova i različita pravca. Karakteristično je kod mene što nikad nisam povukao nijedan ružan potez protiv PES-a i Spajića dok nisam isključen iz Pokreta”, rekao je on.

Lično sam Crnoj Gori donio IBAR

Milović je, gostujući na Aplus televiziji, kazao da je lično on Crnoj Gori donio IBAR zakone.

“Bio sam menadžer u Ministarstvu pravde i donio sam devet zakona, što nijednom ministru u evropskom integracionom postupku nije pošlo za rukom. Stvari u Ministarstvu pravde sam postavio tako da je sve moralo dati rezultat. Znao se red i kako ko šta radi i kada”, tvrdi Milović.

Milović tvrdi da je prećutao isključenje iz PES-a, upravo da bi se što prije dobio IBAR.

“Znao sam da ako krenem sa Spajićem u rat, to će se odraziti na IBAR. To nisam želio. Vagao sam između ličnog interesa i da li sam povrijeđen ili ne, da li da se osvetim ili ne. Na kraju sam uradio ono što treba. Spajić je rekao da nema izmjena zakona, a u parlamentu su samo dizali ruke”, kazao je Milović.

Upitan da li to znači da su u crnogorskom parlamentu poslanici samo “dizači ruku”, Milović je odgovorio da to jesu ogromna većina.

“Većina su taster poslanici”, kazao je Milović.

Milović je, nadalje komentarišući Spajića, kazao da se on ogriješio o dosta ljudi.

“Ja sam tako počeo da spajam puzle i ti ljudi svakim danom meni daju po jednu novu slagalicu. Mada smo ja i on sada politički oponenti, tvrdim da u PES-u i dan danas ima poštenih ljudi”, rekao je on.

Izvor: Aplus TV
Izvor (naslovna fotografija):

Aplus TV

Ostavite komentar

Komentari (0)