test

Mirsad Nurković iz BS izabran za četvrtog potpredsjednika Skupštine Crne Gore

Standard

17/08/2024

00:13

Parlament već ima tri potpredsjednika, od kojih je jedan iz manjinske stranke. Promjenom Poslovnika vladajuća većina je najprije stvorila formalno-pravne uslove za izbor još jednog potpredsjednika iz manjinskih naroda.

Skupština Crne Gore izabrala je večeras oko ponoći poslanika Bošnjačke stranke Mirsada Nurkovića za četvrtog potpredsjednika. Za izbor je glasalo 48 poslanika, nije bio uzdržanih ni protiv poslanika.

Prethodno je, na prijedlog vladajuće većine, izmijenjen Poslovnik Skupštine tako što je dosadašnja formulacija da se „jedan potpredsjednik bira iz reda poslanika manjinskih partija“ promijenjena u „Najviše dva potpredsjednika biraju se iz reda poslanika manjinskih partija“. Budući da je 31. jula za trećeg potpredsjednika Skupštine, pored Zdenke Popović iz Demokratske Crne Gore i Borisa Pejovića iz Evrope sad, izabran Nikollë Camaj iz Albanskog foruma, ne bi na osnovu dosadašnjeg Poslovnika bio moguć izbor još jednog potpredsjednika iz reda manjinskih naroda.

Poslovnikom nije ograničen broj potpredsjednika.

Nurković je iz Rožaja, rođen je 1974, po struci je ekonomista. U biografiji navodi da od posebnih vještina kojima vlada „poznaje rad na računaru u Microsoft Officeu“.

Izvor (naslovna fotografija):

BS

Ostavite komentar

Komentari (0)