test

Mustafić: Građani BiH porijeklom sa naših prostora most povezivanja Bosne i Hercegovine i Crne Gore

Standard

25/10/2024

10:27

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori potpisalo je sporazum o saradnji sa Udruženjem građana porijeklom iz Sandžaka u BiH, navodi se u saopštenju vijeća.

Kako su kazali, sporazum koji je potpisan u Podgorici obuhvata saradnju u oblasti kulture, nauke, umjetnosti, prosvjete, te humanitarnih aktivnosti, stipendiranja studenata, a u cilju jačanja društvenih, privrednih veza i odnosa i zajedničkih projekata u različitim društvenim oblastima.

“Imajući u vidu broj građana porijeklom sa prostora Crne Gore i Sandžaka, koji živi i radi u BiH, tradiciju i masovnost ovog udruženja kojeg čine ljudi ostvareni u različitim oblastima, smatramo da je jako važno i institucionalno zaokružiti naše odnose koji su i do sada bili na viskom nivou”, kazao je predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić.

On je, kako su dodali, naglasio da su građani BiH porijeklom sa naših prostora most povezivanja i snaženja odnosa Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a da će potpisani sporazum biti još jedan doprinos u tom pravcu.

Generalni sekretar udruženja Sahudin Kačar, koji je u ime predsjednika Ekrema Lekića, potpisao Sporazum, istakao je važnost prepoznavanja zajedničkih ciljeva i potreba i snaženja veza sa zavičajem.

“Mi smo Udruženje sa dugom tradicijom i značajnim projektima koje smo ostvarili, te veoma uticajnim pojedincima u BiH koji su naši članovi. Mislim da ovaj Sporazum ima dodatni značaj da se naši odnosi unaprijede i da u budućnosti zajednički realizujemo neke važne projekte koje naše Udruženje i Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, prepoznaju kao kvalitetne”, kazao je Kačar.

Kako su zaključili, sastanku koji je održan u kancelariji Bošnjačkog vijeća u Podgorici, prisustvovali su i predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Mirsad Rastoder, te članovi rukovodstva Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka – Ramo Bronja i Šemsudin Hadrović.

Ostavite komentar

Komentari (0)