test

Nenezić: Jokoviću ne nedostaje fakultet nego obrazovanje

Standard

13/06/2024

10:07

Ne treba kritikovati ministra Jokovića zato što nema završen fakultet. Ne treba kritikovati nikoga zavisno koji je završio fakultet jer život i preživljavanje na `brdovitom Balkanu` u trenucima kada neko kao on obavlja odgovornu funkciju u državi podrazumijeva da `imaš` fakultet , saopštio je poslanik SD-a Branislav Nenezić.

“Neki od najuspješnijih ljudi na svijetu kao Bil Gates i Mark Zuckerbeg su postigli uspjehe napustivši fakultete koje su započeli kako bi ostvarili svoje vizije i snove.

Ministar Joković ne mora da se poredi ni sa njima jer je na poziciji ministra sa koje bi mogao uraditi mnogo toga dobrog iako je sigurno time ispunio svoj san, ali nedostaje vizija. Znači ne mora položiti sve ispite da bi učinio nešto dobro”, navodi Nenezić.

Problem je, kaže, što ministar Joković nije genijalac, naprotiv. 

“Njegova neukost ne može da opravda diktatorske stavove, daje sebi za pravo da on preispituje ko može biti analitičar i poziva se na fakultete, samo zbog toga što neko misli i govori drugačiji od njega.

On to radi za pozicije moći koja mu je valjda data kako bi se činilo dobro, pomoglo razvoju zemlje i doprinosilo ljudskim pravima i slobodama. Medjutim on danas koristi državne resurse za dobijanje glasova iako su mu iz opozicije usta bila puna pravde i poštenja, a slobodnu riječ napada tražeći fakultetsku referencu analitičarima kako bi mu valjda bili dostojni rasprave”, kaže Nenezić i dodaje: 

“Dakle problem Jokovića je neobrazovanost bez obzira na formu kojem ga je mogao steći, za razliku od imena sa početka ovog teksta. Obrazovan čovjek ne šalje autokratske poruke već bi slijedeći evropski put u koji se zaklinje raspravljao o argumentima, a ne preispitivao ko ima pravo da slobodno govori. 

Potrebni su nam novi ljudi, dostojni ministarske funkcije u Vladi koja trči ka Evropi. Ne oni koji ovdje glume autokrate, a u “komšiluku” čekaju u redu kada će na “mig” prići i izreći antologijsko “bongiorno, tutto bene”. Neke se “stvari”  se ne “uče”,sa njima se rodiš”, zaključuje u saopštenju Nenezić.

Izvor (naslovna fotografija):

Skupština Cg

Ostavite komentar

Komentari (0)