test

POKUŠAJ IZBORNOG INŽENJERINGA: ODT Podgorica formiralo predmet protiv Petra Globarevića, u toku saslušanja

I. Đoković

09/10/2024

09:34

Osnovno državno tužilaštvo Podgrica formiralo je predmet protiv predsjednika biračkog odbora na biračkom mjestu broj 27 u Doljanima Petra Globarevića koji je osumnjičen za krađu izbornog materijala.

Portalu Standard su iz ODT Podgorica saopštili da tužilac sprovodi sve zakonom predviđene radnje.

“Povodom Vašeg pitanja, obavještavam Vas da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran predmet protiv P.G., zbog krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju, po prijavi predsjednika Opštinske izborne komisije V.F.

Postupajući državni tužilac preduzima sve zakonom predviđene mjere i radnje, između ostalog i potrebna saslušanja”, stoji u odgovoru ODT Podgorica.

No, koja saslušanja su obavljena iz ODT nijesu precizirali.

Podsjetimo, protiv Petra Globarevića krivičnu prijavu podnio je predsjednik IK Glavnog grada Vladimir Filipović zbog krađe izbornog materijala.

U prijavi Ministarstvu unutrašnjih poslova predsjednik Izborne komisije Glavnog grada navod da je Petar Globarević, predsjednik biračkog odbora na biračkom mjestu broj 27 JU OŠ DR Dragiša lvanović – područna jedinica Doljani, zbog postojanja osnovane sumnje da je otuđio izvod iz biračkog spiska koji je primio od strane Izborne komisije Glavnog grada Podgorica dana 26. septembra2024. godine.

„Navedeni izvod iz biračkog spiska nije vraćen Izbornoj komisiji Glavnog grada Podgorica od strane imenovanog predsjednika prilikom predaje zapisnika i izbornog materijala u noći 29.septembra 2024. godine, što je bila njegova zakonska obaveza. U prilogu dostavljam kopiju rješenja o imenovanju biračkog odbora na BM 27 br.171/24 od 18. septembra 2024.godine, kopiju Zaključka br.172/24 od 18. septembra 2024.godine, kao i kopiju zapisnika o primopredaji izbornog materijala od 26.septembra 2024.godine. Predlažem da se kao svjedoci saslušaju članovi biračkog odbora“, navodeno je u krivičnoj prijavi.

Podnosilac prijave, predsjednik IK Glavnog grada tražio je hitno postupanje.

„Molim za hitno postupanje po prijavi, zbog pokušaja narušavanja izbornog procesa“, naveo je Filipović.

Izvor (naslovna fotografija):

Filip Roganović

Ostavite komentar

Komentari (0)