test

Šćekić: SNP je protiv Rezolucije, izuzeo sam mišljenje sa sjednice Vlade

Standard

15/05/2024

21:50

Žao mi je što je ova tema došla na dnevni red i vrlo neočekivano u trenutku kada su prevaziđeni neki momenti, posebno u regionu, kada govorimo o posljedicama ratnih dešavanja, kazao je Dragoslav Šćekić, potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih za RTV Nikšić i emisiju 'Kontakt'.

Kako kaže, mislio je da je to iza nas.

„Moj lični stav je uvijek bio jasan, kao i stav partije kada su te teme u pitanju. Nedvosmisleno osuđujemo svaki zločin. Ako su te teme iza nas, predlagač je bez potrebe ušao u ovu priču da pravi tenziju i u Crnoj Gori i regionu. Ako već neko želi da se bavi određenom temom, onda je trebao obuhvatiti sve zločine koji su se desili na prostoru bivše Jugoslavije“, kazao je Šćekić.

Na pitanje kakav je stav zauzeo na sjednici Vlade kada su usvojeni amandmani, Šćekić ističe da je stav partije i ranije bio jasan.

„Mi smo bili protiv rezolucije i ostali. Kada su u pitanju amandmani, lično sam izuzeo mišljenje. Protiv smo svega što je u vezi sa ovom temom, nemam šta da dodam. Mi kao Socijalistička narodna partija smo svoj stav iznijeli i na nivou Vlade i Parlamenta. Smatram da Rezolucija nije dobro ni koncipirana i da nije ni trebala doći na dnevni red. Nema niko pravo da stigmazituje bilo koji narod i stavlja takav teret narodu koji nije dio tog ambijenta. Upozorio bih sve da vode računa jer odluka može da izazove tenzije i povrijedi osjećanja velikog broja građana Crne Gore, a i šire“, kazao je Šćekić.

U momentu kada koračamo i napredujemo možda značajnije i više od ostalih zemalaja regiona koje žele biti dio EU, ta tema nije trebala da se upućuje prema Crnoj Gori, smatra Šćekić.

,,Morali smo da se poštedimo od te teme. Ako želimo da gradimo demokratsko, solidarno, odgovorno društvo, sa poštovanjem svačijih prva i sloboda. Milsim da je u pitanju velika greška i da je Crnoj Gori nametnut jedan bespotreban teret. To govorim u ime SNP, na ostalima je da vide kako će se odlučiti prema tom pitanju“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Da li može ,,poljuljati,, Vladu eventualno usvajanje Rezolucije o Srebrenici, Šćekić poručuje da „ne želi komentarisati mišljenje i stavove drugih političkih subjekata, jer svako vodi svoju politiku“.

„Očekujem da ovo pitanje ipak na UN doživi određena pomjeranja ili se povuče sa dnevnog reda. Mislim da bi trebalo da ide u tom pravcu. Ostavimo da vidimo šta će se desiti“, kazao je Šćekić.

Izvor: RTV NK
Izvor (naslovna fotografija):

Ministarstvo zdravlja

Ostavite komentar

Komentari (0)