test

STANDARD SAZNAJE: Ministar produžio v.d. mandat trojici pomoćnika direktora Uprave policije

Standard

06/03/2024

07:30

I pored činjenice da je to odbijao da uradi prethodnih dana, nakon što je u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima direktor Uprave policije Zoran Brđanin predložio ministru unutra[njih poslova, da se trojici pomoćnika direktora, tri najveća Sektora produži v.d. mandat, koji je juče istekao, ministar Šaranović je to ipak juče učinio.

Naime, rizikujući da, nakon pravnog galimatiajsa oko smjene i razrešenja direktora UP Brđanina, te očiglednog protivzakonitog oglasa (Internog ili Javnog još uvijek nikome nije jasno ), UP ostane bez rukovodećeg kadra i pom’nika direktora Sektora granične policije, Sektora policije opste nadleznosti i Sektora policije posebne namjene, te kontinuiteta u rukovođenju policijom, ministar Šaranović je očigledno shvatio kolike bi to probleme izazvalo u UP pa i MUP-u.

Zbog toga je juče, kako Standard saznaje naredio da se Milošu Rakonjcu, Militinu Vasilijeviću i Draganu Goroviću donesu rješenja i produzi v.d. mandat, kao pomoćnicima direktora UP, do šest mjeseci.

Od pet pomoćnika direktora UP, čak njih četiri su u v.d. statusu, imajući u vidu da je i Lazar Šćepanović, kao rukovodilac SBPK takođe u v.d. mandatu.

Jedini koji koji nije u v.d. statusu je, Aleksandar Radović, rukovodilac Sektora za finansijsko obavještajne poslove, za koga je, i to samo njega prošle godine ministar Adžić raspisao i sproveo Interni konkurs i po skraćenom postupku istog izabrao za pomoćnika direktora.

Zbog čega takav konkurs tada nije raspisan i za ostale pomoćnike, nikada nije iz MUP-a pojašnjeno.

Da li će i kada Ministar Šaranović, u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima, zahtijevati da se okonča Inteni oglas, raspisan još oktobra prosle godine, za tri pomoćnika direktora, koji iz nepoznatih razloga ne realizuje Uprava za ljudske resurse, ostaje da se vidi.

Do tada, ostaje da se vidi, kako će i koliko uspješno UP kao jedna od najvažnijih institucija u državi, oko koje se očigledno lome politička koplja, uspjeti da se izbori, kako sa nametnutim unutrašnjim, pa i protivzakoniim organizacionim problemima, tako i sa organizovanim krimanalom, koji ne miruje.

Ostavite komentar

Komentari (0)