test

UCJENE BIVŠIH ODBORNIKA PES-A: Tražili polovinu pozicija Pokreta Evropa sad, neizvjesno održavanje sjednice SKUPŠTINE GLAVNOG GRADA

I. Đoković

21/03/2024

08:03

Za danas je zakazana jedanaesta sjednica Skupštine Glavnog grada sa oko 20 tačaka dnevnog reda, međutim neizvjesno je da li će ona biti održana jer pet od trinaest bivših odbornika PES-a je najavilo da danas neće prisustvovati zakazanoj sjednici Skupštine Glavnog grada.

Kako je sinoć portal Standard objavio, pet od trinaest bivših odbornika PES-a je obavilo sastanak sa gradonačelnicom Oliverom Injac, na kom su najavili da neće prisustvovati sjednici Skupštine Crne Gore, dok se ne izađe u susret njihovim zahtjevima.

Oni su na sastanku sa gradonačelnicom Injac tražili polovinu pozicija koje po koalicionom sporazumu pripadaju PES-u.

Ukoliko bivši odbornici PES-a ostanu pri svome stavu, prijeti ozbiljna kriza vlasti u Glavnom gradu, što će izazvati blokadu brojnih predloga aktuelne gradske uprave na čelu sa Oliverom Injac, ali i rad nekoliko gradskih preduzeća, zbog isteka v.d. statusa trenutnim rukovodiocima.

Prema nezvaničnim saznanjima Standarda zahtjevi bivših odbornika PES-a nijesu dobro prihvaćeni kod njihovih bivših kolega iz Pokreta Evropa sad, kao ni kod ostatka koalicionih partnera.

Pet odbornika koji su napustili PES su Nađa Ljiljanić, Ranka Otašević, Jevrosima Pejović, Dragutin Vučinić i Dragan Radović.

I dok pet bivših odbornika PES-a nije željelo da komentariše sastanak sa gradonačelnicom Vasilije Čarapić i Pokreta Evropa sad je kazao novinarima da će odbornici te partije danas doći na sjednicu.

“Imamo novi klub unutar parlamentarne većine i to je realnost, oko te realnosti treba da postignemo dogovor za nastavak rada. Nastavićemo pregovore. Ne mogu da otkrijem tuđe karte, sjutra ćemo imati sjednicu Skupštine Glavnog grada i nakon toga ćete imati više detalja”, kazao je sinoć Čarapić novinarima.

Izvor (naslovna fotografija):

Skupština Glavnog grada

Ostavite komentar

Komentari (0)