test

Živković: Uspješno spriječen etnički inženjering

Standard

15/10/2024

13:51

Iz Demokratske partije socijalista, koja je u holu Skupštine organizovala konferenciju za novinare, saopšteno je da je Crna Gora pokazala da ima čvrsto građansko jezgro, da je Crna Gora odbranila građanski karakter.

To je saopštio Danijel Živković,komentarišući rezultate popisa, dodajuć da je upješno spriječen etnički inženjering.

“Crna Gora je odbranila svoj građanski karakter i nema nikakve dileme da bez obzira na pritiske moraju shvatiti da postoji hiljadugodišnja istorija nepokornosti i da svi oni koji danas likuju moraju da shvate jednu poruku da je Crna Gora nepokorna , ne može se pokoriti i sve što budu što budu pokušavali da usmjere protiv Crne Gore je pogrešno. Želimo im da mirno spavaju”, poručio je Živković.

“Rezultati ovog popisa ne idu na ruku onima koji su pokušali da prekriju velom nacionalizmom Crnu Goru, da je Crna Gora odbranila svoj građanski karakter i da je opozicija i sva nacionalna vijeća pokazala zavidan nivo društvene, političke odgovornosti i zrelosti, da se kroz obezbijeđene mehanizme kontrole spriječi etnički inženjering i da se uprkos pritiscima koji su trajali u kontinuitetu ne samo ovih nekoliko mjeseci u susret održavanju popisa, već prethodnih nekoliko godina uspijemo da obezbijedimo ambijent kako bi popis bio sproveden u regularnim uslovima. Da nije bilo mehanizama, nemojte da umate bilo kakvu dilemu da bi etnički inženjering do kraja uspio”, rekao je Živković.

Lider DPS -a je, takođe, rekao da vlast koju predvodi Milojko Spajić treba da, kako je kazao, završi posao i obračuna se sa Crnom Gorom.

“Najviše putem zakona o dvojnom državljanstvu”, ukauzao je Živković.

Ostavite komentar

Komentari (0)