test

Zenović: Evropski put Crne Gore pozitivan primjer zemljama Zapadnog Balkana

Standard

25/10/2024

15:31

Zahvalni smo na spremnosti Madrida da nastavi da pruža političku i ekspertsku podršku Crnoj Gori na njenom evropskom putu, poručio je danas glavni pregovarač Predrag Zenović.

Iz Ministarstva evropskih poslova (MEP) saopšteno je da se Zenović sastao u Ministarstvu vanjskih poslova, EU i saradnje Španije sa zamjenikom generalnog direktora za EU Migelom Garsijom Heraizom i ambasadorom za proširenje, Huanom Aristegijem.

U saopštenju za medije navodi se da su španski zvaničnici pohvalili napredak Crne Gore u procesu evropskih integracija, ističući da rezultati reformi predstavljaju pozitivan signal za zemlje Zapadnog Balkana.

Zenović je kazao da je podrška evropskoj perspektivi Crne Gore jasno potvrđena tokom španskog predsjedavanja Savjetom EU.

„Zahvalni smo na spremnosti Madrida da nastavi da pruža političku i ekspertsku podršku Crnoj Gori na njenom evropskom putu“, rekao je Zenović.

Iz MEP su kazali da će tokom posjete Španiji, Zenović učestvovati i na III Forumu o budućnosti Evrope, koji organizuje španska asocijacija “Equipo Europa”.

Na ovom događaju, Zenović će govoriti na panelu na temu „Politički i pravni izazovi proširenja i reforme Evropske unije“.

Ostavite komentar

Komentari (0)