test

Zirojević: Nova vlast nastavlja da remeti dobrosusjedske odnose, ovaj put na meti Hrvatska

Standard

15/05/2024

17:52

Nova vlast i nova parlamentarna većina, nakon Kosova i BIH, nastavlja da remeti dobrosusjedske odnose sa državama okruženja, saopštio je poslanik SD-a Nikola Zirojević.

“Ovog puta na meti se našla Hrvatska, inače članica EU i jedna od država koja je do sad davala najsnažniji vjetar u leđa Crnoj Gori na njenom evropskom putu.

Nama u opoziciji namjera je sasvim jasna – od Crne Gore je u regionu potrebno napraviti beogradsku ispostavu koja bi, osim sa Srbijom, sa svim drugim državama bila u lošim odnosima. No, ovog puta smo od Hrvatske dobili sasvim jasnu poruku – da će ovakvo ponašanje izvjesno dovesti do ugrožavanja evropskog puta Crne Gore”, navodi Zirojević.

Insistiranje na ovom pitanju, kaže, ne iznenađuje od dijela vladajuće većine oličenog u koaliciji ZBCG koja se samo deklarativno zalaže za evropske integracije, ali je i te kako opasna poruka kada sa našim najbližim EU susjedom odnose svjesno i otvoreno kvari politički subjekt kome su puna usta Evrope.

“Sreća za Crnu Goru je to što i Hrvatska, i BIH i Kosovo znaju da u ovoj državi postoji opozicija koja je iskreno posvećena evropskim integracijama i dobrosusjedskim odnosima sa svim našim susjedima koji to zaista i žele. Zbog toga je naša obaveza da od predstavnika većine tražimo da prekinu politička prepucavanja na način da nanose direktnu štetu Crnoj Gori i da nesuglasice unutar koalicije rješavaju između svoja 4 zida, ne brukajući dodatno ovu državu pred našim međunarodnim partnerima”, naveo je Zirojević.

Izvor (naslovna fotografija):

Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)