test

Živković dao izjavu u CB i predao spisak sa 2.300 imena ,,lica koja biračko pravo ostvaruju u tri države”

Standard

28/09/2024

19:04

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković dao je danas izjavu u Centru bezbjednosti Podgorica u svojstvu građanina i predao spisak sa 2.300 imena onih za koje u toj partiji sumnjaju da ostvaruju biračko pravo u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Živković je ispred CB Podgorica rekao da je u svojstvu građanina, dao izjavu povodom informacija o eventualno nezakonito upisanim biračima.

,,Očekujemo od nadležnih državnih organa da po ovoj informaciji koju smo dostavili postupe u najhitnijem mogućem roku i da nas o tome obavijeste. S obzirom na to da nas sjutra očekuje izborni dan, mi ćemo u skladu sa onim što su naše informacije detaljno obavještavati javnost, Državnu izbornu komisiju, nevladin sektor i Upravu policije, posebno sa onim činjenima i licima za koje sada već pouzdano znamo da su prešla granicu i koja dolaze u Crnu Goru da obave svoje biračko pravo, a o tome ćete sjutra tokom dana imati prilike da budete detaljno obaviješteni”, kazao je Živković novinarima.

Predsjednik DPS-a je pojasnio da je danas došao sam na Centar bezbjednosti, jer je Osnovno državno tužilštvo zatražilo informacije na osnovu onoga što je rečeno na press konferenciji te partije u Skupštini.

“Tu informaciju sam danas i dostavio. Dostavljeno je 2.300 imena, kao što sam i kazao, onih lica koji ostvaruju svoje biračko pravo u ove tri države, dakle koji nelegalno ostvaruju biračko pravo u Crnoj Gori, a biće ih siguran sam u narednom periodu i više, ali to je ono što je do sada obrađeno”, saopštio je Živković.

Podsjećamo, portal Standard je juče ekskluzivno objavio spisak više od 2.000 osoba iz Srbije i Republike Srpske nezakonito upisanih u Birački spisak Podgorice.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

Adria TV

Ostavite komentar

Komentari (0)