test

Budućnost želi pobjedom u Zadru da zaokruži uspješnu “turneju”

Standard

12/10/2024

09:42

Raspored je htio tako, da košarkaši podgoričke Budućnosti vežu tri gostovanja - dva u ABA ligi, jedno u Evrokupu.

Nakon Igokee i Trenta, ,,plavo-bijeli” večeras igraju protiv Zadra u 4. kolu ABA lige, u meču od 20 časova.

Andrej Žakelj je uspio da ,,podigne” ekipu nakon nesrećnog poraza od Gran Kanarije i da veže dvije pobjede.

Ako nešto treba da raduje navijače podgoričkog tima onda je to način na koji su njihovi miljenici igrali u prethodna dva meča.

U oba duela Budućnost je vodila praktično od samog starta, a posebno se ističe serija 21:0 u trećoj četvrtini sa Trentom, serija koju statističari ne pamte u istoriji kluba kada su u pitanju evropske utakmice.

Zadar je sa druge strane dosta promijenio sastav u odnosu na prošlu sezonu.

Nema nosioca igre, prije svih dvostrukog MVP-a ABA lige Luke Božića koji je pojačao Valensiju, Arjan Lakić je prešao u Partizan, Dario Drežnjak u Napoli.

Amar Gegić je doveden da zamijeni Božića, a veliku ulogu ima i naš reprezentativac Vladimir Mihailović.

Žakelj je kazao da Zadar neće biti lako gostovanje.

,,Poslije utakmice u Trentu možemo biti zadovoljni. Mislim da smo odigrali jednu dobru partiju, sada imamo samo ovaj jedan trening da se spremimo za meč sa Zadrom. Došli smo ovdje da održimo niz pobjeda, to nam je prvi zadatak. Želim da vidim koncentraciju, pripremu za Zadar, za individualce i njihovu igru. Zadar će sigurno da odigra dobru utakmicu poslije poraza u Podgorici od Derbija. Očekujemo njihovu reakciju i znamo koliko je teško da se igra pred njihovom publikom. Očekujem težak meč gdje moramo biti na energetskom nivou, moramo regulisati skok i da probamo da produžimo pobjednički niz”.

Jogi Ferel je odigrao najbolju utakmicu ove sezone.

,,I ja i ekipa smo bili agresivni od samog početka utakmice. Izašli smo na teren, napali sa svim oružijem, pokušali da se razigramo međusobno. Srećom, moji šutevi su ulazili i stigli smo lako do pobjede. Protiv Zadra će sigurno biti jako teška utakmica, očekujem veliku borbu. Radi se o veoma visokom timu tako da će pritisak biti na zagrađivanju skoka, hvatanju skokova i napadanju obruča. Moramo biti od početka meča spremni kao u Trentu i možemo doći do pobjede”.

Ovo će biti čak 43. duel ova dva tima u ABA ligi, a Budućnost ima 29 pobjeda.

Ako pogledamo duele u samom Zadru, tu naš tim ima 11 pobjeda, naspram 10 Zadrana.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

KK Budućnot Voli

Ostavite komentar

Komentari (0)